ČLANOVIMA UPRAVE VIŠE OD POLA MILIJUNA

OTKRIVAMO Menadžeri Podravke dobit će 15 milijuna kuna bonusa!

Objavljeno, 03. svibnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka uskoro isplaćuje milijunske bonuse ključnim menadžerima za ostvarene rezultate u prošloj godini, otkriva portal Danica.

Matična kompanija Podravka d.d. osigurala je za bonuse 10 milijuna kuna, što je za trećinu više nego godinu ranije. U toj tvrtki (bez Belupa, Žita, Lagrisa, Farmavite, internacionalnih poduzeća…) su ukupno 34 ključna menadžera (uprava i izvršni direktori) koji imaju pravo na bonuse.

Oni će, dakle, u prosjeku dobiti oko 300.000 kuna bonusa. Članovima uprave pripadaju najviši iznosi. Kako se neslužbeno govori, na njihove bi račune trebalo sjesti više od pola milijuna kuna!

U cijeloj grupi Podravka (sa svim tvrtkama) ovih će dana biti isplaćeno ukupno 15 milijuna kuna bonusa, što je 27 posto više nego lani. Kako je u grupi zaposleno 65 ključnih menadžera, svaki od njih u prosjeku će dobiti oko 230.000 kuna u bruto iznosu.

Grupa Podravka lani u svibnju isplatila je ukupno 11,8 milijuna kuna bonusa, a pretprošle godine oko šest milijuna kuna. Ove godine, u odnosu na 2019., iznosi za bonuse menadžerima narasli su za čak 150 posto!

Riječ je o bruto iznosima, pa će isplata bonusa zacijelo obradovati i koprivničku gradsku blagajnu zbog poreza na dohodak koji će uskoro sjesti. Iznos je milijunski.


Tagovi: BONUSI MENADžERI PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO