OSIGURANO 11,8 MILIJUNA KUNA

EKSKLUZIVNO Podravka menadžerima isplatila milijunske bonuse

Objavljeno, 21. svibnja 2020. Financijer
# Foto: DANICA.HR / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA / Vedran Šimunovi
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravka je ključnim menadžerima ovih dana isplatila milijunske bonuse za dobro poslovanje u prošloj godini, ekskluzivno otkriva portal Danica.

Izvor iz Podravke otkrio nam je u četvrtak kako im je novac već sjeo na račune: “Neki su dobili i više stotina tisuća kuna kao nagradu za dobro poslovanje i ostvarenu dobit”.

Za isplatu bonusa ključnim menadžerima prehrambeno-farmaceutska grupa Podravka osigurala je čak 11,8 milijuna kuna, što je dvostruko više nego prije godinu dana.

Lani u svibnju Podravka je svoje menadžere nagradila s oko šest milijuna kuna bonusa za dobre poslovne rezultate tijekom 2018. godine.

Pravo na bonuse u grupi Podravka ima 65 ključnih menadžera: članova uprave svih tvrtki, potpredsjednika i izvršnih direktora.

RADNIČKA PRIMANJA

Uprava predvođena Marinom Pucarom dobiva najveće iznose, a najmanji odlaze izvršnim direktorima.

U prosjeku u grupi Podravka, dakle, svaki je ključni menadžer imao pravo na oko 181.000 kuna bruto bonusa.

Kad je riječ o tvrtki Podravka d.d. (bez Belupa, Lagrisa, Žita i drugih dijelova kompanije), pravo na bonus imaju 33 ključna menadžera. Za njih je pak bilo osigurano ukupno 7,5 milijuna kuna, odnosno oko 60 posto više nego prethodne godine.

Svaki menadžer Podravke d. d., dakle, ima u prosjeku pravo na 227.000 kuna bonusa za dobro poslovanje u prošloj godini.

Portal Danica nedavno je objavio podatak kako su menadžerska primanja u Podravki u prosjeku deset puta veća od radničkih.


Tagovi: BONUSI MENADžERI PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO