SKUPŠTINA DIONIČARA

Odlučuje se o pokriću gubitaka tvrtke Bilokalnik, revizori strahuju da je minus i veći

Objavljeno, 16. listopada 2019. Financijer
# Foto: Robert Mihaljević / Arhivska fotografija iz Bilokalnikova pogona
AUTOR
Redakcijski tekst

Skupština dioničara koprivničke tvrtke Bilokalnik-industrija papirne ambalaže uskoro će odlučivati o pokriću 3,7 milijuna gubitaka u protekloj poslovnoj godini.

Sjednica je sazvana za 26. studenoga u 14 sati u Koprivnici, a vodit će je kompanijska pravnica Verica Bartolović. Prijedlog je da se taj minus pokrije iz zadržane dobiti, zakonskih rezervi i drugih raspoloživih rezervi.

No, postoji mogućnost da je gubitak i veći, na što su upozorili revizori iz ugledne kuće Deloitte koji su skazali rezervu prema poslovnim rezultatima, prije svega zbog regresnih mjenica prema Agrokoru.

Koprivnička je tvrtka iznos preostalog duga za mjenice od 2,9 milijuna kuna prijavila kao neplaćeno potraživanje u postupku restrukturiranja Agrokora, današnje Fortenova grupe. O tome je naš portal već PISAO.

Novi Nadzorni odbor

“Uprava društva smatra da su potraživanja po regresnim mjenicama nadoknadiva. No, s obzirom na neizvjesnost procesa restrukturiranja Agrokora, nismo uspjeli pribaviti dostatne dokaze kako bi se uvjerili u točnost visine nadoknadivosti ove imovine”, naveli su iz tvrtke Deloitte.

Na skupštini birat će se i novi Nadzorni odbor Bilokalnika u kojem će sjediti Jean Lienhardt iz Francuske, Elmar Biedermann iz Austrije, Zsolt Fekete iz Mađarske i Ivona Kutle iz Zagreba.

Tvrtka Bilokalnik-IPA u većinskom je vlasništvu britanskog ambalažerskog diva DS Smith, i to preko tvrtke DS Smith Belišće.


Tagovi: AGROKOR BILOKALNIK GUBICI SKUPSTINA

NEDAVNO OBJAVLJENO