OPET SUKOB INTERESA

Objavljeni detalji novog postupka protiv načelnika Kalnika i šefa SDP-a

Objavljeno, 26. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Mladen Kešer (lijevo)
AUTOR
Redakcijski tekst

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ovaj je tjedan objavilo odluku o pokretanju novog postupka protiv čelnika županijskog SDP-a i načelnika Općine Kalnik Mladena Kešera zbog sumnje u kršenje zakona.

Odluka je donesena još u veljači ove godine, a u srijedu je objavljeno cjelovito obrazloženje. Inače, Kešer je već kažnjen zbog sukoba interesa, a tekst o tome možete pročitati OVDJE.

U novom postupku koji je pokrenut protiv Kešera najvažniji se dio odnosi na poslovne odnose između građevinskog obrta Cerovečki, Općine Kalnik i Kešerova privatnog poduzeća Consulting project plus. Cerovečki je, naime, svoje potraživanje od 64.000 kuna prema Općini prenio na Kešerovo poduzeće.

Problem je da je prenošenje općinskog duga prema Cerovečkom na poduzeće Consulting odborio Kešer kao načelnik općine. A istodobno je i vlasnik Consultinga.

Poduzeće Consulting project plus nalazi se na popisu gospodarskih subjekata s kojima Općina Kalnik, kao javni naručitelj, ne smije sklapati ugovore o javnoj nabavi u smislu propisa o javnoj nabavi, navodi se u rješenju Povjerenstva.

Preostali dio odluke o pokretanju novog postupka protiv Kešera odnosi se na činjenicu da je Općina financirala rad i aktivnosti mjesnog nogometnog kluba, udruge vinara i voćara te kulturno-umjetničkog društva.

To ne bi bilo ništa sporno da Kešer kao načelnik koji je potpisivao odluke o financiranju istodobno nije i predsjednik nadzornog odbora nogometnoga kluba te član udruge vinara i mjesnoga KUD-a. Te su funkcije nespojive i predstavljaju potencijalan sukob interesa.

Kako doznajemo, odluku o tome je li Kešer u sukobu interesa Povjerenstvo bi trebalo donijeti na jesen.


Tagovi: MLADEN KEšER SUKOB INTERESA

NEDAVNO OBJAVLJENO