SVI ČLANOVI IMAJU PRAVO GLASA

Nikad napetiji izbori: za šefa županijskog HDZ-a čak tri kandidata

Objavljeno, 13. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Šef županijskog HDZ-a Darko Sobota i premijer Andrej Plenković
AUTOR
Robert Mihaljević

Izgleda da je na pomolu velika bitka za novog predsjednika županijskog HDZ-a u Koprivnici, dojavljuju naši stranački izvori.

Kako sada stoje stvari, moguće je da na koncu budu čak trojica kandidata za tu funkciju. Doznajemo kako po novi mandat vjerojatno ide sadašnji čelnik i dožupan Darko Sobota, koji bi mogao imati barem dvojicu izazivača.

Sobota ovog časa slovi kao kandidat šefa HDZ-a Andreja Plenkovića, kojem je javno dao i potporu. Za to vrijeme koprivnički je HDZ mudro šutio i, čini se, iznjedrio Soboti protukandidata.

Priča se, naime, kako o kandidaturi ozbiljno razmišlja Sobotin kolega dožupan Ratko Ljubić, koji je igrač najmoćnijeg čovjeka koprivničkog HDZ-a, saborskog zastupnika Damira Felaka. No, konačnu odluku, kako se čuje, Ljubić još nije donio.

Zato je poznati koprivnički odvjetnik Ivan Mesić, priča se, vrlo blizu odluke da se kandidira za novog šefa županijskog HDZ-a. Premda se spekuliralo kako će on u utrku za čelnika gradskog HDZ-a, čini se kako je županijska razina izglednija.

NEIZVJESNO U GRADU

O njegovoj kandidaturi naš portal pisao je prvi, a tekst o tome možete pročitati OVDJE.

Neizvjesno je i dalje tko će u utrku za tron u koprivničkom HDZ-u. Prema dosadašnjim informacijama, predsjednik Goran Kovačić neće se kandidirati, a direktor Veterinarske stanice i gradski vijećnik Bernard Vukušić blizu je odluke o kandidaturi.

Vukušić slovi kao Felakov čovjek, a Felak i gradska organizacija slove kao oponenti čelniku stranke i premijeru Andreju Plenkoviću. Tko bi, dakle, mogao biti protukandidat?

Zasad nema pouzdane informacije, osim nekoliko spekulacija. Prema jednoj, to bi mogao biti Plenkovićev prijatelj iz Podravke Mario Vrbanić. Prema drugoj, u utrku bi mogao poznati koprivnički ugostitelj Dejan Zrinski, a spominje se i ime bivšeg šefa gradskog HDZ-a Ernesta Forjana.

Izbori se održavaju po principu jedan član-jedan glas i mogli bi biti najzanimljiviji i najneizvjesniji dosad.


Tagovi: DARKO SOBOTA HDZ IVAN MESIć IZBORI RATKO LJUBIC

NEDAVNO OBJAVLJENO