UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Doznajemo: u utrku za čelnika HDZ-a sprema se sin poznatog liječnika

Objavljeno, 08. veljače 2020. Vijesti
# Foto: HDZ / Sastanak S Plenkovićem u Koprivnici; stoji šef županijskog HDZ-a Darko Sobota
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradski i županijski HDZ u Koprivnici uskoro će birati nove čelnike, prvi put po modelu jedan član-jedan glas.

Kako ovih dana neslužbeno doznajemo iz više stranačkih izvora, dožupan Darko Sobota ide po novi mandat predsjednika koprivničko-križevačkog HDZ-a. S druge strane, šef gradskog HDZ-a u Koprivnici Goran Kovačić neće se kandidrati.

Stranački kuloari ovih dana otkrivaju kako se sve vrti oko nekoliko dobro poznatih imena i jednog novog potencijalnog iznenađenja. Nekoliko izvora iz HDZ-a, naime, tvrdi nam kako postoji velika vjerojatnost da se za čelnika kandidira i poznati koprivnički odvjetnik Ivan Mesić.

Mesić je bivši menadžer Podravke koji je iz kompanije otišao 2012. nakon što je za predsjednika Uprave imenovan SDP-ovac Zvonimir Mršić. Otad se bavi advokaturom, a u HDZ-u nema istaknutu funkciju premda nije neaktivan.

Nije u toj priči nevažna ni sljedeća činjenica: Ivan Mesić sin je jednog od osnivača HDZ-a u Podravini, karizmatičnog dr. Ivana Đonija Mesića čije je djelovanje snažno obilježilo rad stranke u Koprivnici 90-ih godina.

Ivan Mesić (desno) veliki je zaljubljenik u mali nogomet / Foto: Facebook
PLENKOVIĆEV PRIJATELJ

Liječnik reumatolog Đoni Mesić preminuo je u rujnu 1998. godine, a bio je iznimno cijenjen i poštovan u Koprivnici, poštovali su ga i politički protivnici. Bio je član prvog saziva Sabora u nezavisnoj Hrvatskoj.

Njegov sin mogao bi se kandidirati za predsjednika koprivničkog HDZ-a. Na tu dužnost navodno ciljaju i direktor Veterinarske stanice Bernard Vukušić te podravkaš Mario Vrbanić koji je Plenkovićev prijatelj.

Čelniku županijskog HDZ-a protukandidati bi mogli biti dožupan Ratimir Ljubić, ali i bivši šef koprivničkog HDZ-a Ernest Forjan. Spominje se u tom kontekstu i ime HDZ-ova županijskog potpredsjednika Tomislava Jurendića.

Valja, međutim, napomenuti kako nitko od njih još nije donio konačnu odluku o kandidaturi. Traju lobiranja, konzultacije i obilasci baze. Tko će u utrku za čelne pozicije – tek će se vidjeti.


Tagovi: HDZ IVAN MESIć IZBORI

NEDAVNO OBJAVLJENO