Nije crno kako izgleda: poznata tvrtka traži više radnika na neodređeno

Objavljeno, 18. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Vrećica tvrtke Vemo trade na koprivničkoj tržnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznata koprivnička ambalažerska tvrtka u potrazi je za čak 25 novih zaposlenika različitih struka.

Riječ je o tvrtki Vemo trade koja proizvodi papirnate shopping vrećice koju su lani preuzeli austrijski investicijski fond ACP i slovenski Alfi PE.

Lani je Vemo trade ostvario 50 posto manju prodaju koja je iznosila 10 milijuna eura te je poslovao s gubitkom od 173.000 eura, premda su godinu ranije imali profit od 5 milijuna eura.

Uzrok pada je snažna korekcija cijene papirnate ambalaže koja je bila drastično narasla za vrijeme epidemije Covida. No, dogodio se i značajan količinski pad prodaje jer je nakon Covida smanjena potražnja za papirnatim vrećicama za dostavu robe i ambalaže za hranu za van.

No, da sve nije crno kako izgleda pokazuju brojni natječaji za posao na neodređeno koje je ovih dana oglasio Vemo trade. Traže tako pet skladištara i vozača viličara, četiri radnika u arhivima uzoraka i tiskovnih formi (posao se nudi i umirovljenicima na 20 sati tjedno).

Osim toga, u potrazi su za dvije spremačice ili spremača, pet pomoćnih radnika ili radnica na konfekcioniranju, sedmero operatera na stroju za pakiranje i dvoje pomoćnih radnika na stroju za tisak.

Lani je u prosjeku Vemo trade imao 100 radnika, što je 15 manje nego pretprošle godine. Pritom je prosječna neto plaća iznosila 1150 eura i bila je veća za 70 eura.


Tagovi: NATJECAJ POSAO RADNIKA VEMO TRADE

NEDAVNO OBJAVLJENO