SVE VIŠE NEZADOVOLJNIH

Naš tekst o plaćama izazvao lavinu reakcija i otvorio raspravu o tom problemu

Objavljeno, 18. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Arhivska fotografija
AUTOR
Robert Mihaljević

Ne sjećamo se koji je tekst na našem portalu izazvao toliko reakcija kao današnji o plaćama u Belupu. Putem e-maila, sms-a i Facebooka javilo nam se 20-ak osoba s uglavnom istim zaključkom – plaće u pogonima su sramotne.

“Farmaceutska sam tehničarka i zarađujem oko 3800 kuna mjesečno. Gledajte, ne podcjenjujem nikog, ali toliko vam imaju trgovke u dućanima”, žali nam se danas jedna belupovka.

Drugi radnik kaže kako s dva tjedna noćnih smjena može mjesečno zaraditi oko 4800 kuna: “Subote su radne, premda sad najavljuju da više neće biti”.

Linije bez strojeva

Mnogi nas upozoravaju i na činjenicu kako su plaće u Belupu doista niže nego prošle godine.

“Istina, izmjenama kolektivnog ugovora dobili smo 300-tinjak kuna neto više, ali zato su nam uzeli 350 kuna, koje smo dobivali za dolazak pola sata ranije za preuzimanje smjene”, otkriva nam treći belupovac.

Javila nam se i poznata koprivnička poduzetnica koja je ogorčena činjenicom da se primanja u Belupu kamufliraju prosječnom neto plaćom od 10.000 kuna.

“Frendica mi u pogonu zarađuje blizu 3900 kuna, a radi u smjenama i subotom. Sad im to ukidaju pa kaže da će primati oko 3200 kuna. Pa toliko imaju prodavačice u Slogi”, upozorava ona.

Belupovce i belupovke posebno je ogorčila informacija iz našeg teksta da su primanja ključnog menadžmenta lani bila skoro 20 posto veća nego pretprošle godine.

“Pa to je sramota! Kako su to oni zaslužili toliko više? Imamo novu tvornicu koja je otvorena prije dvije godine i u kojoj danas radi samo jedna linija krutih lijekova, a pet je prazno. Kako prazno, pitate? Pa lijepo, tamo nema strojeva”, žali se naša sugovornica.

Kolarić na udaru

Nove tvornice koje su stajale čak 530 milijuna kuna posebna su priča. Prema našim neslužbenim informacijama, predsjednik uprave Belupa Hrvoje Kolarić dosad je u više navrata morao na Nadzornom odboru Podravke odgovarati na neugodna pitanja o toj cijeni.

Navodno mu se u jednom trenutku zbog toga ozbiljno drmao stolac. Kako će se sve okončati – teško je ovog časa predviđati.

S druge strane, čini se kako će se o plaćama u Belupovim pogonima još dosta pričati, pogotovo zbog činjenice da je sve teže doći do kvalitetnih radnika.

Ako imate svoje viđenje ove priče ili želite s nama podijeliti informacije o plaćama u nekim drugim tvrtkama, javite nam se putem e-maila: kontakt@danica.hr. Anonimnost je zajamčena.

Belupo - mjerenje zdravlja i tlaka građanima u Koprivnici
Belupovo mjerenje zdravlja građanima u središtu Koprivnice / Foto: Robert Mihaljević


Tagovi: BELUPO PLAćE

NEDAVNO OBJAVLJENO