ŽUPANIJSKI STOŽER U KOPRIVNICI

Najgori dan dosad: zaražene čak 152 osobe, preminula dva pacijenta

Objavljeno, 21. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / KBC / Nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije priopćio je u subotu kako su potvrđena 152 nova slučaja bolesti Covid-19.

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je ukupno 323 uzorka iz opće populacije, svi uzorci su obrađeni u Zavodu za javno zdravstvo, a dio nalaza još se očekuje tijekom današnjeg dana.

Na području županije trenutno je aktivno 603 slučajeva bolesti,  72 osobe su ozdravile, a na bolničkom liječenju nalazi se 61 osoba.

U Općoj bolnici Koprivnica preminule su dvije osoba starije životne dobi  (1933. i 1936.)  s pozitivitetom na koronavirus  koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

U samo tri dana, od četvrtka do subote, broj hospitaliziranih Covid pozitivnih pacijenata porastao je za gotovo 60 posto. U četvrtak ih je u bolnici bilo 39, a danas je na bolničkom liječenju 61 osoba.

Od početka pojave koronavirusa zabilježeno je ukupno 1858  slučajeva bolesti.

Nastava u školama se  i dalje odvija kontaktno i redovno uz primjenu svih epidemioloških mjera i  preporuka.

Trenutno je zabilježeno 46 učenika s pozitivitetom na koronavirus, 370 ih je u samoizolaciji, a  pozitivno je i 16 nastavnika te je njih 24 u samoizolaciji. Što se tiče nenastavnog osoblja, dvije osobe su pozitivne, a isto toliko ih je i u samoizolaciji.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO