KRIVOTVORENJE NOVCA

Mladić kod kuće izradio lažnih 1000 kuna, prijeti mu do 10 godina zatvora

Objavljeno, 19. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Policijska uprava / Krivotvorene novčanice od 1000 kuna
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladić (20) kazneno je prijavljen jer je izradio lažnu novčanicu od tisuću kuna i njome u dućanu platio robu. Novčanicu je izradio na svojem kompjuteru te je ispisao na posebnom papiru na printeru.

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv njega. Dokaže li mu se krivnja, prijeti mu od jedne do čak deset godina zatvora.

“Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak u svom stanu u Zagrebu na računalu izradio i ispisao lažnu novčanicu od tisuću kuna i takvom novčanicom 4. travnja ove godine u prodavaonici u Koprivnici platio račun za robu u iznosu većem od 400 kuna, a vraćeni ostatak novca zadržao za sebe”, priopćili su koprivnički tužitelji.

Inače, najčešće krivotvoren apoen domaće valute ove godine bila je novčanica od 200 kuna, na koju otpada 124 komada registriranih primjeraka krivotvorina ili oko 45 posto posto.

Slijede novčanice od 1000 i 500 kuna koje zajedno čine udio od 38 posto u ukupnoj količini krivotvorina domaće valute”, navode u HNB-u. Zanimljivo je kako se od stranih valuta najviše krivotvori novčanica od 50 eura.

Naš portal nedavno je pisao o krivotvorenom novcu u Hrvatskoj, a tekst možete pročitati OVDJE.


Tagovi: LAžNI NOVAC TISUćU KUNA

NEDAVNO OBJAVLJENO