VRIJE U ŽUPANIJSKOM SDP-U

Kontroverzni šef SDP-a htio provesti tajne stranačke izbore u Koprivnici

Objavljeno, 19. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (Jakšić, Picula i Kešer)
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši doministar poduzetništva Dražen Pros na čelu je SDP-ove pobunjeničke struje u Koprivnici koja je kontra aktualnog stranačkog vodstva i gradonačelnika Mišela Jakšića.

Karte su se otkrile ovih dana nakon što je kontroverzni čelnik županijskog SDP-a Mladen Kešer odlučio gotovo u tajnosti popuniti mjesta u županijskom odboru upražnjena nedavnim ostavkama koprivničkih predstavnika.

Iz vrha županijskog SDP-a, podsjetimo, povukle su se najjače stranačke organizacije iz županije, pa je Kešer izgubio kvorum. Zato je ta mjesta odlučio u tajnosti popuniti Jakšićevim oponentima iz Koprivnice.

Skandalozna odluka

Lista koprivničkih kandidata koja je trebala biti birana na unutarstranačkim izborima raspisanima 11. kolovoza otkrila je na koga Kešer može računati u sukobu s vodstvom gradskog SDP-a. No, predsjedništvo SDP-a na čelu s Davorom Bernardićem odlučilo je u posljednji čas poništiti skandaloznu Kešerovu odluku o izborima.

Osim Prosa, za koprivničke predstavnike u županijskom SDP-u odlučili su se, mimo znanja i volje gradske organizacije, kandidirati i Jelka Henezi (supruga bivšeg saborskog zastupnika Stjepana Henezija), Sonja Nježić (kći bivše pomoćnice ministra obrazovanja Ankice Nježić), Dragica Ružić, Božidar Bačić i Biserka Kresojević.

Dražen Pros, bivši doministar poduzetništva

Na čelu županijske izborne komisije koja je amenovala njihove kandidature također je koprivnički kadar i osoba bliska Kešeru, prosvjetarka Marijana Lokotar.

Kešerova odluka o popunjavanju koprivničkih članova osobama koje ne uživaju povjerenje gradskog vodstva SDP-a dodatno je dolila ulje na vatru. Posebno je pak vatreno u Križevcima čiju je organizaciju i predsjednika Marka Katanovića Kešer bio raspustio, ali je nacionalno predsjedništvo i tu odluku stavilo na led.

Sol na ranu

Tročlana komisija na čelu s potpredsjednikom SDP-a Rajkom Ostojićem koja treba gasiti tu vatru nastavlja s dodatnim krugom konzultacija i razgovorima s križevačkim vodstvom stranke kojem prijeti potpuno rasulo zbog Kešerovih odluka.

Sol na ranu SDP-u je ovih dana stavilo i Povjerenstvo koje je objavilo odluku kojom je Kešera drastično kaznilo zbog očitih povreda obnašanja načelničke dužnosti i sukoba interesa.

Osim toga, Kešeru će se kao načelniku Kalnika opet suditi u aferi dnevnice u kojoj je s tadašnjim šefom općinske turističke zajednice Marijanom Kepom optužen da je krivotvorio 30-ak putnih naloga u iznosu od 17.000 kuna. Bio je oslobođen, ali Županijski sud nakon žalbe državnog odvjetništva ukinuo je presudu i naložio novo suđenje.

Nema, dakle, mira u županijskom SDP-u i pitanje je kako će se cijela priča okončati jer Kešer i dalje uživa potporu šefa stranke Davora Bernardića. Premda su mu leđa okrenule najjače organizacije: koprivnička, križevačka, legradska i novigradska.


Tagovi: DRAžEN PROS KEšER SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO