RASPISAT ĆE I TJERALICU

Majka petero djece mora na osam mjeseci u zatvor jer je ukrala 540 kuna!

Objavljeno, 07. kolovoza 2019. Vijesti
#
AUTOR
Robert Mihaljević

Sandra (51) iz Varaždina morat će osam mjeseci u zatvor jer je Ivani ukrala stvar vrijednu 540 kuna. Nije šala: sud je prije par dana naložio da se ima javiti na odsluženje zatvorske kazne.

Bivši ministar Petar Čobanković, podsjetimo, zbog Sanaderove afere Planinska i štete od čak 17 milijuna kuna za kaznu je gulio krumpire u pučkoj kuhinji. U zatvoru nije proveo niti jedan dan. Sandra će morati.

Pravomoćno je Sandra zbog krađe osuđena još u kolovozu 2017. godine. Dobila je osam mjeseci zatvora uvjetno i rok od tri mjeseca da Ivani nadoknadi 540 kuna štete počinjene tom krađom.

Sredinom svibnja lani Sandri je produljen rok za podmirenje štete za još četiri mjeseca, a taj rok iscurio je tijekom rujna. Općinsko državno odvjetništvo potom je pokrenulo postupak za opoziv uvjetne presude jer Ivani šteta još nije podmirena.

Na čak tri sjednice izvanraspravnog vijeća koje je odlučivalo o opozivu – u studenome lani te siječnju i svibnju ove godine – nije došao baš nitko: ni tužitelji, ni Sandra, ni Ivana. Nikoga taj slučaj nije zanimao. Općinski sud je potom bez njihove prisutnosti odlučio da Sandra mora u zatvor.

Sud do Sandre nije mogao doći jer nitko ne zna gdje je, a pozivi za ročišta su se vraćali. Policija ih je obavijestila kako su za Sandrom “raspisane četiri različite potrage s mjerama ‘utvrditi adresu’ i ‘uhititi’, ali bez uspjeha”.

Zadnji trag o Sandri bio je u sustavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje koji je zabilježio kako je lani u kolovozu i rujnu bila zaposlena u poduzeću Zaton iz Zadra. Nakon toga gubi joj se svaki trag.

Za njom će, po svemu sudeći, uskoro biti raspisana i tjeralica. Sandra je, inače, rastavljena majka petero djece koja radi u ugostiteljstvu, a u sezoni je obično na moru.


Tagovi: KRAđA MAJKA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO