Lacković najavio prodaju Podravke, Jakšić mu žestoko uzvratio: ‘On je spreman prodati svoj kraj…’

Objavljeno, 14. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Mišel Jakšić
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) prozvao je u nedjelju Bandićeva saborskog zastupnika iz Đurđevca Željka Lackovića da je “HDZ-ov trbuhozborac” koji je svoj kraj spreman prodati za “malo privatnog i političkog interesa”.

Jakšić je reagirao na Lackovićevu izjavu o tome kako će država iduće godine morati prodati Podravku, a koju je u petak objavio portal prigorski.hr. Đurđevački zastupnik otkrio je kako se Hrvatska obvezala do 1. travnja iduće godine prodati sve vlasničke udjele Centra za restrukturiranje i prodaju koji su ispod 25 posto.

CERP posjeduje oko 20 posto dionica Podravke, pa Lacković zaključuje kako će se, po svemu sudeći, do travnja iduće godine raspisati javni natječaj za prodaju tog udjela. O tome smo već pisali na portalu, a tekst možete pročitati OVDJE.

Željko Lacković i Mišel Jakšić u sukobu oko prodaje Podravke
Željko Lacković / Foto: Facebook

“Nepodnošljiva lakoća nezavisnosti koja je spremna svoj kraj prodati u beznačajnost za malo privatnog i političkog interesa. U tijeku Plenkovićevog pokušavanja krpanja broda kojeg su afere počele puniti vodom, očito nastaju svakakvi paktovi samo da priča i dalje ostane ‘stabilna’ kako to Andrej Briselski voli navoditi”, komentirao je danas Jakšić na Facebooku.

Upozorava kako se potom slučajno javlja HDZ-ov trbuhozborac za Podravinu i Prigorje Željko Lacković i slučajno tumači kako će država iduće godine prodati Podravku.

“Ne trebaju nama tumačenja i pamet Željka Lackovića. Nama trebaju hrabrost njega, Darka Korena, Damira Felaka i njihovih patrona Krune Vitelja i Dajane Milodanović (članovi NO-a Podravke, op. a.) da kažu – nećemo dati Podravku! Mislite li da imaju tu hrabrost”, pita se na kraju Jakšić.


Tagovi: MISEL JAKSIC PODRAVKA ZELJKO LACKOVIC

NEDAVNO OBJAVLJENO