JEDINI LANAC KOJI JE TO UČINIO

KTC se pohvalio: Ne radimo nedjeljom, a prihodi nam veći nego lani!

Objavljeno, 09. listopada 2020. Financijer
# Foto: KTC / Ivica Katavić, predsjednik strukovne grupe trgovine pri HGK-u
AUTOR
Redakcijski tekst

Prvi hrvatski trgovački lanac koji je ove godine ukinuo rad nedjeljom i blagdanima ostvario je u prvih devet mjeseci veće prihode nego lani kad su radili i tim danima!

Tvrdi to Ivica Katavić, predsjednik upravnog odbora križevačkog trgovačkog diva KTC-a i čelnik udruge trgovaca pri HGK-u.

Kako prenosi Jutarnji, na skupu trgovaca u Zagrebu Katavić je otkrio kako su u devet mejseci u KTC-u nadoknadili sav promet od rada nedjeljama, državnim praznicima i blagdanima iz prošle godine.

I ne samo to: on tvrdi i da su ga uspjeli prebaciti za više od 44 milijuna kuna. Otkriva kako je KTC-ov promet nedjeljama i praznicima lani iznosio oko 55 milijuna kuna.

Ipak, valja naglasiti i kako je KTC lani u listopadu otvorio veliki trgovački centar u Vrbovcu. Njegovih prihoda nema lani u prvih devet mjeseci, ali ima ove godine.

“Svi oni koji se danas nalaze u dilemi i strahu, ne moraju to biti. Siguran sam da neće izgubiti”, poručio je Katavić kolegama na skupu trgovaca.

Na skupu se čulo kako je u prvoj polovici ove godine zbog korone pad prometa u trgovini na malo bio 6,9 posto u odnosu na lani.

No, još jedan trgovački lanac hvali se rastom: Pevex je naveo kako su ove godine ostvarili veću dobit i prihode nego u istom razdoblju prošle.

Inače, Vlada radi na prijedlogu zakona kojim bi se već od iduće godine svim trgovcima ograničio rad nedjeljom. Neslužbeno, prijedlog je da bude samo 14 radnih nedjelja u godini, a trgovine će same odlučiti koje će to biti.


Tagovi: KTC PRIHODI RAD NEDJELJOM

NEDAVNO OBJAVLJENO