Kralju poker-automata koji ‘pliva’ u novcu država platila 4 milijuna kn Covid potpora

Objavljeno, 17. srpnja 2022. Financijer
# Foto: MULTI-STAR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Biznis s igrama na sreću procvao je u dobu korone, pokazuju izvještaji o poslovanju tvrtki koje se time bave.

Najveći lanac sportskih kladionica Super sport, primjerice, lani je imao oko 20 posto veće ukupne prihode koji su iznosili oko 950 milijuna kuna. Neto dobit bila je nevjerojatnih 586 milijuna kuna, što je skok od 27 posto!

I koprivnička tvrtka koja se bavi priređivanjem igara na sreću prošle je godine ostvarila rekordne poslovne rezultate. Tvrtka Multi-star u vlasništvu koprivničkoga kralja poker automata Darka Martinušića lani je imala 50,4 milijuna kuna prihoda, što je 7,7 posto više nego predlani.

Neto dobit Multi-stara iznosila je 10,6 milijuna kuna i bila je veća za čak 240 posto u odnosu na prezhodnu godinu. No, zato su troškovi zaposlenih, odnosno njihovih plaća, manji za otprilike 12 posto.

Kako su naveli u Multi-staru, lani i predlani tvrtka je zapošljavala 68 radnika, dakle isti broj. Prosječna neto plaća prošle godine iznosila je oko 5600 kuna. Multi-star prošle je godine dobio Covid potporu za očuvanje radnih mjesta u iznosu od 2,8 milijuna kuna, a predlani 1,3 milijuna kuna.

Multi-star priređuje igre na sreću u 14 automat klubova u više gradova na sjeveru, među ostalim u Koprivnici, Varaždinu, Čakovcu, Krapini, Bjelovaru, Virovitici, Požegi…


Tagovi: 2021 AUTOMAT KLUB CASINO DARKO MARTINUšIć IGRE NA SREćU MULTI-STAR PRIHODI

NEDAVNO OBJAVLJENO