Ovo kod nas ne može propasti: sportska kladionica zaradila 586 milijuna kn!

Objavljeno, 08. lipnja 2022. Financijer
# Foto: FACEBOOK / Super sport
AUTOR
Redakcijski tekst

Sportske kladionice već godinama doživljavaju poslovni procvat u Hrvatskoj te se s pravom nazivaju tvornicama novca.

Prošle godine poslovanje najveće od njih, tvrtke Super sport, ostvarilo je rekordne brojke. Lani su imali oko 20 posto veće ukupne prihode koji su iznosili oko 950 milijuna kuna. Neto dobit bila je čak 586 milijuna kuna, što je skok od 27 posto.

Prema financijskim izvještajima, Super sport ima oko 1000 radnika čija je prosječna neto plaća lani iznosila oko 6500 kuna, što je za 7 posto više nego predlani. Inače, Super sport je u vlasništvu českog biznismena koji sve kontrolira preko svoje tvrtke Emma sa sjedištem u Cipru.

Zagrebačku tvrtku Super sport osnovao je samozatajni hercegovački poduzetnik Danko Ćorić koji je većinski udjel u tvrtki prije tri godine prodao češkom investitoru, a Ćorić je zadržao manjinski udjel i odlučio se posvetiti ulaganjima u turizam.

Druga po veličini je tvrtka Hattrick-PSK sa 665 milijuna kuna prihoda (pad od 9 posto) i 59 milijuna kuna dobiti (pad od 80 posto). PSK ima oko 710 zaposlenih čija je prosječna neto plaća 8350 kuna.

Treća je Hrvatska lutrija čiji su prihodi lani iznosili 661 milijun kuna (oko 7 posto više), a dobit 55 milijuna kuna (rast od čak 34 posto). Hrvatska lutrija ima oko 1370 zaposlenih s prosječnom neto plaćom od 6800 kuna.


Tagovi: DOBIT KLADIONICA SUPER SPORT

NEDAVNO OBJAVLJENO