Koprivnička tvrtka dobila novog vlasnika i novog predsjednika uprave

Objavljeno, 04. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: OIE / Boris Antolovič, novi čelnik koprivničkog Baltazara
AUTOR
Robert Mihaljević

Zanimjive menadžersko-vlasničke promjene dogodile su se proteklih tjedana u poznatoj koprivničkoj tvrtki.

Najprije je koprivnička tiskara Baltazar promijenila vlasnika. Većinski udjel preuzelo je slovensko poduzeće Odisej iz Brežica, a dosadašnja vlasnica Dubravka Babić ostala je manjinska suvlasnica.

Potom je za predsjednika uprave imenovan Boris Antolovič, donedavni direktor slovenske tvrtke Petrol u Hrvatskoj. Dubravka Babić ostala je upravi kao članica zajedno s Antolovičem, koji je također iz Brežica te je u strukturama slovenske tvrtke Odisej.

Tiskara Baltazar ima novog vlasnika, tvrtku Odisej iz Slovenije
Zaposlenici Baltazara / Foto: Baltazar

Godinama je Baltazar poznat kao uspješna tiskara i za pretežitu, odnosno ključnu djelatnost u registrima trgovačkog suda navodila je tiskarstvo. No, od kolovoza lani glavna djelatnost Baltazara postala je “proizvodnja valovitog papira i kartona te ambalaže od papira i kartona”.

Doduše, koprivnički Baltazar, čija je osnivačica Dubravka Babić, već je ranije počeo proizvoditi specijalnu ambalažu od kartona i papira za prehrambenu, farmaceutsku i kozmetičku industriju. Sad im je to i službeno core biznis. U svakom slučaju, na podravskom tržištu ambalaže i papira nikad življe.

Od deset najvećih ambalažerskih tvrtki u Hrvatskoj, čak četiri su iz koprivničkog dijela Podravine. To su tvornica podložaka za jaja Hartmann, industrija papirne ambalaže Bilokalnik te tvornice papirnatih vrećica Vemo trade i Eko papir (potonji ima sjedište u Goli kod Koprivice).

Ludbreški Grafičar pak ima Tvornicu vreća u Borovljanima kod Koprivnice, a tu je, dakle, i ambiciozna tvrtka Baltazar s proizvodnom halom u gradskoj poduzetničkoj zoni Dravska.

Koprivnički Baltazar predlani je ostvario ukupne poslovne prihode od 16,5 milijuna kuna, što je rast od oko sedam posto u odnosu na godinu ranije. Neto dobit iznosila je oko 100.000 kuna.


Tagovi: AMBALAZA BALTAZAR BORIS ANTOLOVIč DUBRAVKA BABIC KARTON ODISEJ PAPIR PETROL SLOVENIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO