Podravski ‘tigrovi od papira’ povećali plaće zaposlenih za čak 15 posto

Objavljeno, 02. lipnja 2022. Financijer
# Foto: ŽUPANIJA / Pogon tvornice Eko papir u Goli kod Koprivnice
AUTOR
Robert Mihaljević

Snažan rast podravskih tvrtki iz papirne branše: lani su ostvarile velik rast prihoda, dobiti, zaposlenosti i neto primanja radnika.

Obje se, zanimljivo, primarno bave proizvodnjom papirnatih shopping vrećica i obje gotovo svu godišnju proizvodnju plasiraju u inozemstvo.

Koprivnički Vemo trade, tako, lani je ostvario oko 118 milijuna kuna prihoda, što je rast od 12 posto, uz neto dobit od 15,7 milijuna kuna, odnosno 5 posto više nego predlani. Imaju oko 120 zaposlenih, što je nešto više nego godinu ranije.

Vemo trade vrećice na Koprivničkoj tržnici
Vrećice koje proizvodi Vemo trade / Foto: Komunalac

Prosječna neto plaća radnika danas iznosi oko 7000 kuna, što je otprilike 900 kuna više nego godinu ranije. Riječ je o prosječnom povećanju od 15-ak posto. Valja ipak naglasiti kako je riječ o prosjeku svih zaposlenih: radnika u pogonu, rukovoditelja, uprave.

Slične poslovne parametre rasta ima i tvrtka Eko papir iz Gole kod Koprivnice, koja se također bavi proizvodnjom papirnatih vrećica. Lani su imali 140 milijuna kuna prihoda, što je čak 27 posto više nego predlani. Neto dobit bila je veća za 43 posto i iznosila je 18,7 milijuna kuna.

Eko papir danas ima blizu 160 zaposlenih, što je 15-ak posto više nego prethodne godine. Prosječna neto plaća lani je u tvrtki iznosila oko 5700 kuna mjesečno, a predlani oko 4950 kuna. Riječ je o povećanju od 15-ak posto.


Tagovi: 2021 EKO PAPIR PLAćE VEMO TRADE

NEDAVNO OBJAVLJENO