U HRVATSKOM VRHU

Koprivnica: Novi natječaj za stipendije koje idu svim redovnim studentima

Objavljeno, 28. rujna 2020. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Gradonačelnik sa studentima
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad Koprivnica objavio je javni natječaj za dodjelu stipendija studentima u novoj akademskoj godini. Stipendije su namijenjene za redovne studente s područja grada.

“Ono po čemu je naš grad poznat je to što svim redovnim studentima omogućavamo stipendiranje. Naše stipendije raspoređene su u kategorije pa tako u većem iznosu stipendiramo studente koji studiraju deficitarna zanimanja te studente s invaliditetom.

Važno je naglasiti da je svake godine interes za stipendije sve veći i to je pokazatelj koliko je mjera dobra”, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

I ove godine stipendije će se odobravati u iznosu 550 kuna mjesečno za studiranje u Hrvatskoj, odnosno 1100 kuna za studiranje u inozemstvu.

Stipendije za studente koji imaju utvrđeni invaliditet veći od 50 posto odobravat će se iznosu od 800 kuna, odnosno 1600 kuna mjesečno za inozemstvo.

PRIJAVE DO 26. LISTOPADA

Također, dodijelit će se i 12 stipendija studentima za deficitarna zanimanja utvrđena po preporuci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Iznos takve stipendije iznosit će 800 kuna mjesečno.

Dodijelit će se dvije stipendije za stručni studij sestrinstva te deset stipendija za medicinu, matematiku, fiziku, logopediju, strojarstvo, građevinarstvo, glazbenu umjetnost, njemački jezik, engleski jezik, farmaciju, elektrotehniku, hrvatski jezik i dentalnu medicinu.

Prijave na natječaj primaju se u natječajnom roku od 25. rujna do 26. listopada ove godine. Detalji vezani uz natječaj nalaze se OVDJE.

Inače, Zagreb, Split i Koprivnica izdvajaju najviše novca za studentske stipendije, pokazalo je veliko lanjsko istraživanje.

Koprivnica kao treća na toj prestižnoj ljestvici lani je izdvajala ukupno 3,3 milijuna, a stipendirana su 433 studenta. U planu im je da se godišnje dijeli čak 500 stipendija.


Tagovi: GRAD NATJEčAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO