UZ BOK ZAGREBU I SPLITU

Koprivnica među tri grada koji izdvajaju najviše novca za studentske stipendije

Objavljeno, 07. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Gradonačelnik sa studentima / ARHIVSKA FOTOGRAFIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zagreb, Split i Koprivnica izdvajaju najviše novca za studentske stipendije, pokazalo je veliko istraživanje portala gradonacelnik.hr. Iznenađujući je to podatak za Koprivnicu s obzirom na veličine gradova. Kad bi se apsolutni iznosi podijelili s brojem stanovnika, podravsko sjedište bilo bi uvjerljivo na vrhu.

S obzirom da je Zagreb svijet za sebe, u istraživanju fokus je bio na ostalim gradovima. Istaknuto je tako kako Split kao drugi na ljestvici za studentske stipendije izdvaja 6,4 milijuna, a Koprivnica kao treća 3,3 milijuna. Ti su gradovi najbolji i prema ukupnom broju stipendija: Split ove godine stipendira 464 studenata, a Koprivnica 433, no u planu im je tijekom akademske godine dodijeliti čak 500 stipendija. Na četvrtom mjestu našao se Zadar, peti je Čakovec, a šesti Varaždin.

Koprivnica stipendira sve studente, pa danas više od 70 posto mladih iz grada u dobi od 20 do 25 godina studira. Daju i stipendije za studiranje u inozemstvu, i to u iznosu od 1100 kuna. Prema najvišoj stipendiji Koprivnica je također u top 10 hrvatskih gradova, pokazuje istraživanje portala gradonacelnik.hr kojim je obuhvaćeno 116 od ukupno 128 hrvatskih gradova.

“Ulaganje u djecu i mlade je ulaganje u budućnost Koprivnice, a to dokazuju i najveći razvojni projekti na području grada koje planiramo ili već provodimo. Studentske stipendije samo su jedan od načina na koji pokazujemo da su nam djeca i mladi prioritet. Energetske obnove škola, novi vrtić za osam milijuna kuna iz EU fondova, priprema za gradnju nove osnovne škole koja će omogućiti jednosmjensku nastavu te još jedne sportske dvorane uz osnovnu školu u gradu, najbolji su dokaz da znamo da je budućnost grada u našoj djeci”, kaže za taj portal gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić.


Tagovi: KOPRIVNICA STIPENDIJE STUDENNTI

NEDAVNO OBJAVLJENO