KTC: PRIHODI I DOBIT U 2020.

Jedini lanac koji ne radi nedjeljom objavio kako je poslovao nakon toga

Objavljeno, 15. srpnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Križevački KTC prvi je u Hrvatskoj ukinuo rad nedjeljom i praznicima
AUTOR
Robert Mihaljević

Križevački trgovački div KTC ostvario je tijekom prošle pandemijske godine pad prihoda i dobiti, objavljeno je u financijskom izvještaju.

KTC je imao prihod od 1,6 milijardi kuna, što je oko 1,5 posto manje nego godinu ranije. Istodobno, neto dobit iznosila je 35,2 milijuna kuna i manja je za oko 5 posto u odnosu na predlani.

“KTC je u 2020. ostvario neto rezultat poslovanja u iznosu od 35,2 miijuna kuna, dok je ostvarena neto marža iznosila 2,20 posto”, navodi se u izvještaju za prošlu godinu.

Križevačka tvrtka potkraj prošle godine zapošljavala je 1319 radnika, što je oko 80 manje nego pretprošle godine. Inače, riječ je o trgovačkom lancu koji je 1. siječnja lani jedini u Hrvatskoj ukinuo rad nedjeljom i blagdanima, što je naišlo na oduševljenje zaposlenih.

Lani u prosincu izvršna direktorica Daliborka Kranjčić pohvalila se kako je KTC u prvih 11 mjeseci ostvario rast prodaje unatoč korona-krizi i činjenici da od 1. siječnja ne rade nedjeljom i blagdanima. Rast je iznosio pet posto, naglasila je Kranjčić.

“Neradne nedjelje nisu utjecale na naše poslovanje u smislu pada prometa, naprotiv, ostvarujemo rezultate iznad plana za ovu godinu, a plan je donesen prije pandemije i nismo ga mijenjali.

Analize su pokazale da naši potrošači sada sve što im je potrebno nabavljaju petkom, subotom i ponedjeljkom, kada u odnosu na iste dane lani imamo pojačane promete”, objasnila je Daliborka Kranjčić.

Minimalan pad prodaje, po svemu sudeći, dogodio se zbog epidemioloških mjera vezanih uz ugostiteljstvo. Prema odluci Stožera civilne zaštite, naime, od 19. ožujka lani bila su zatvorena i 33 KTC-ova ugostiteljska objekta koji zapošljavaju 175 radnika.

Uz restorane, caffe barove, kavane i sve druge ugostiteljske objekte, zatvoreni su motel, frizerski i kozmetički salon, objasnili su u KTC-u. Zatvaranje ih je pogodilo i u drugom valu epidemije tijekom jeseni i zime.


Tagovi: 2020 DOBIT KTC PRIHODI

NEDAVNO OBJAVLJENO