BIZARAN SLUČAJ SA SUDA

Javio nam se vlasnik vikendice čiji su gosti kažnjeni zbog preglasne glazbe

Objavljeno, 03. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: HRVOJE PETKOVIĆ / Ovo je kuća za odmor u Cerju Samoborskom
AUTOR
Redakcijski tekst

Javio nam se danas ogorčeni vlasnik kuće za odmor koji je reagirao na tekst o Marinu (40) koji je proglašen krivim i osuđen jer je imao proslavu u toj kući pa je puštao preglasnu glazbu.

Tog dana prijavio ga je susjed, i to više puta, a prvi put već u 15 sati. Prema presudi, Marin je 1. svibnja oko 23 sata u Cerju Samoborskom “iz unutrašnjosti kuće za odmor, gdje je imao proslavu s prijateljima, reproducirao glasnu glazbu koja se čula izvan kuće za odmor te je time narušavao javni red i mir drugih građana”.

Vlasnik kuće za odmor je Hrvoje Petković, inače rođeni Križevčanin i bivši međunarodni rukometni sudac. Ne može vjerovati da je gost koji je imao veselicu osuđen za remećenje javnog reda.

“Brijeg Tesna u Cerju, gdje je moja kuća, turističko je naselje u kojem su samo vikendice, klijeti i vinogradi. Pišete da je prva prijava policiji bila u 15 sati. Što to znači, da gosti koji su se tamo došli opustiti u 15 sati nisu smjeli ni zapjevati”, upozorava vlasnik.

Naglašava kako je dosad bilo najmanje 40-ak prijava, i to uvijek od istih susjeda, ali koliko on zna, nikad nitko nije osuđen za remećenje javnog reda i mira. Domeće kako se ne bune mještani, već vikendaši i ljudi koji iz tko zna kojih razloga, u koje on ne ulazi, žive u vikendicama i klijetima.

Kuća je, inače, oglašena i na Bookingu, a u opisu lokacije piše: “Mir, tišina, šume, zelenilo, brežuljci, seosko okruženje, svjež i čist zrak, savršen i potpun odmor, buđenje uz cvrkut ptica”.

Korisnik i organizator proslave Marin iz Zagreba na koncu je kažnjen sa 70 njemačkih maraka, odnosno 262 kune. Ako kaznu podmiri u roku, treba platiti samo 175 kuna. Presuda je nepravomoćna i nije poznato hoće li se na nju žaliti.


Tagovi: CERJE GLAZBA HRVOJE PETKOVIć PRIJAVA SAMOBOR VIKENDICA

NEDAVNO OBJAVLJENO