OGORČEN POVLAČENJEM NOVCA IZ TVRTKE

Jakšić zatražio ostavke domaćih članova Nadzornog odbora Podravke

Objavljeno, 03. svibnja 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zatražio je u ponedjeljak ostavke domaćih članova NO-a Podravke, Krunoslava Vitelja iz HDZ-a i članice Lackovićeve stranke Dajane Milodanović.

Jakšić je ogorčen činjenicom da su državni, odnosno Vladini predstavnici u NO-u opet isforsirali povlačenje novca iz Podravke kroz isplatu dividende, o čemu je naš portal ovih dana PISAO.

“Prije svega, koristim i ovu priliku da čestitam svim ljudima koji rade u našoj Podravki i da im zahvalim na velikom doprinosu u razvoju našeg grada i cijele županije jer bez jake Podravke, Koprivnica ne bi bila lokomotiva Koprivničko-križevačke županije.

Još jednom se pokazao značaj naše prehrambene i farmaceutske industrije za cijelu Hrvatsku, pogotovo u pandemijskim uvjetima kad je, kao i u Domovinskom ratu, Podravka proizvodila hranu i lijekove za našu vojsku i cijelu zemlju.

Pozdravlja nove investicije

Sve je to još jedan pokazatelj zašto se Podravka treba maknuti od sitnih političko-financijskih interesa i vratiti se na listu tvrtki od strateškog interesa Republike Hrvatske. Podravka to zaslužuje, a i Podravina to zaslužuje.

Čestitam im na najavljenom investicijskom ciklusu za koji sam uvjeren da će poslovanje kompanije učiniti još efikasnijim, ali i značajno izmijeniti vizuru naše Koprivnice. Uopće ne sumnjam u uspjeh te investicije jer je unatoč kriznim vremenima, Podravka sa svojim ljudima uvijek išla naprijed.

Dajana Milodanović i Krunoslav Vitelj, Nadzorni odbor Podravke
Domaći članovi NO-a Podravke (slijeva): sindikalistica Ksenija Horvat, Lackovićeva Dajana Milodanović i HDZ-ov Krunoslav Vitelj / Foto: DANICA.HR

Naravno da je lijepo znati da konačno rastu i radničke plaće. Ti
ljudi su to zaslužili i na nama je svima da i dalje stvaramo poticajno poduzetničko okruženje koje će doprinositi rastu radničkih plaća.

No, ono što je nekako ostalo ispod površine pokraj ovih stvarno dobrih vijesti je odluka države – odnosno HDZ-a – Nadzornog odbora da opet povuče dobit koju su stvorili radnici i vodstvo Podravke u krpanje budžetskih rupa.

Također je očito da je privatni interes za naknadu od 10.000 kn mjesečno za članstvo u Nadzornom odboru važniji i od daljnjeg razvoja firme i ovog kraja

Od predstavnika mirovinskih fondova i HDZ-ove vlade ništa više nismo ni očekivali, no neugodno nas je iznenadio muk i tišina Krunoslava Vitelja i
Dajane Milodanović, članova Nadzornog odbora Podravke koji dolaze iz našega kraja.

Zanemarili interese Podravine

Očito da je politička stega koja ih je kao predstavnike vlade HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera predvođenih pokojnim Milanom Bandićem dovela u Nadzorni odbor bila jača od interesa cijele Podravine.

Također je očito da je privatni interes za naknadu od 10.000 kn mjesečno za članstvo u Nadzornom odboru važniji i od daljnjeg razvoja firme i ovog kraja. Stoga bi bilo najpoštenije da pokažu trunku odgovornosti i moral i podnesu ostavku na članstvo u Nadzornom odboru Podravke.

Svojim bi činom pokazali ono što su dosad propustili: da im je važnija Podravka, njezin razvoj i napredak od stranačke stege i diktata iz stranke, da su im važniji interesi građana Podravine i Prigorja od odluke Vlade”, naglasio je gradonačelnik Koprivnice.


Tagovi: DAJANA MILODANOVIć DIVIDENDA KRUNOSLAV VITELJ MIšEL JAKšIć NADZORNI ODBOR PODRAVKA

NEDAVNO OBJAVLJENO