Hrvoje s 3,11 promila alkohola usmrtio baku i teško ozlijedio njezina unuka (5)

Objavljeno, 07. travnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / Teška prometna nesreća 6. siječnja kod Narte
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv vozača Hrvoja (31) koji je potpuno pijan usmrtio ženu (63) i teško ozlijedio njezina unuka (5).

Tereti ga se da je 6. siječnja ove godine oko 9.25 sati, između mjesta Blatnica i Narta, upravljao osobnim automobilom volkswagen touareg državnom cestom D-43 iz smjera Čazme prema Bjelovaru.

“Upravljao je vozilom pod utjecajem alkohola od najmanje 3,11 promila, zbog čega nije bio sposoban sudjelovati u prometu te brzinom od 106 km/h, iako je na tom dijelu ceste brzina kretanja prometnim znakom ograničena na 60 km/h.

Prolaskom po mokrom asfaltnom kolniku kroz desni zavoj, izgubio je nadzor nad vozilom i prešao na lijevi kolnički trak te prednjim lijevim dijelom vozila udario u prednji lijevi dio osobnog automobila peugeot 206 kojim je pravilno, dolazeći mu u susret, upravljala oštećenica prevozeći dijete.

Od siline udarca i uslijed zadobivenih ozljeda vozačica je preminula na mjestu nesreće, dok je dijete zadobilo teške tjelesne ozljede”, navodi se u optužnici.

U nesreći je poginula medicinska sestra iz bjelovarske bolnice, a unuk je zadobio teške ozljede glave, prijelom noge, natučenja grudnoga koša i unutarnjih organa. Srećom, oporavio se. Vozačica nije bila vezana, a dijete nije bilo u sjedalici.

Vozaču je produljen istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo. Dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti do 15 godina zatvora.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO