HDS OPET U AKCIJI

Hrgovi dečki ne odustaju: pozivaju gradonačelnika da plati radne bilježnice

Objavljeno, 20. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA (radne bilježnice)
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatska demokratska stranka u Križevcima i dalje traži da gradske vlasti financiraju radne bilježnice za oko 1570 učenika osnovnih škola, za što bi se izdvojilo 471.000 kuna, što je tek 0,5 posto proračuna.

Vijećnici HDS-a, čiji je član saborski zastupnik i bivši križevački gradonačelnik Branko Hrg, kažu kako pozdravljaju ulaganja u pročelja i fasade škola, ali i podsjećaju kako su Križevci Grad prijatelj djece.

Poreznom reformom Grad će uprihoditi dodatnih 24 milijuna kuna kroz fiskalnu decentralizaciju u godinu i pol, što sigurno daje prostora gradskoj vlasti za financiranje radnih bilježnica, upozoravaju u križevačkom HDS-u.

Novac za radne bilježnice osigurali su gradovi Koprivnica i Đurđevac te proračunski mnogo siromašnije susjedne općine, pa u toj stranci ne vide zašto to ne bi mogli učiniti i Križevci.

“Pozivamo gradsku vlast da prihvati prijedlog i pokrene proceduru za usvajanje pravilnika o financiranju radnih bilježnica, a roditelje da sačuvaju račune za radne bilježnice koje su već kupili. Vjerujemo da će prevladati razum i da će ova važna demografska mjera pokazati da oporba i vlast mogu surađivati”, zaključuju u Klubu gradskih vijećnika HDS-a.

Nezavisni gradonačelnik Križevaca Mario Rajn ranije je odgovorio kako je Grad, onog časa kad je država osigurala besplatne udžbenike, novac prenamijenio na obnovu škole i vrtića.

“Dakle novci nisu nestali, potrošeni su za poboljšanje uvjeta za našu djecu. Proračun je ipak ograničen i ne može sve biti besplatno”, zaključio je Rajn nakon otvorenog pisma koje su mu nedavno uputili HDS-ovci.


Tagovi: HDS MARIO RAJN RADNE BILJEžNICE SKOLE

NEDAVNO OBJAVLJENO