NEMA ZA RADNE BILJEŽNICE

Gradonačelnik pod salvom kritika: Pa više si potrošio na Spravišče i Dan grada

Objavljeno, 13. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: Grad Križevci / Mario Rajn reže tortu na proslavi Dana grada
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn našao se pod salvom kritika zbog odluke da ne financira nabavu radnih bilježnica za učenike osnovnih škola.

Gradovi Koprivnica i Đurđevac na vrijeme su donijeli odluke da će i radne bilježnice za osnovnoškolce biti besplatne, nakon što je Ministarstvo pokrilo sve troškove nabave učenika.

Saborski zastupnik HDS-a i bivši križevački gradonačelnik Branko Hrg nedavno je Rajna pecnuo statusom na Facebooku u kojem je čestitao općinama Gornja Rijeka, Kalnik, Sv. Petar Orehovec i Sv. Ivan Žabno koje su također odlučile nabaviti radne bilježnice svojim učenicima.

Grad na kolektivnom

“Općine skromnih prihoda, ali pametnih glava i zato im čestitam, kao i svima ostalima koji su to učinili”, naveo je Hrg.

Otvorenim pismom gradonačelniku obratio se i predsjednik kluba križevačkih gradskih vijećnika HDS-a Ivica Švagelj.

“Iako je cijela Gradska uprava na kolektivnom godišnjem odmoru, predlažemo da se makar održi telefonska sjednica Gradskog vijeća i donese odluka o financiranju radnih bilježnica”, navodi Švagelj te podsjeća kako ukupna vrijednost biježnica iznosi oko 500.000 kuna.

“To ne bi trebalo predstavljati nikakav problem, pa više se potrošilo na Spravišče i Dan grada, a pogotovo jer je Grad od države u zadnjih godinu i pol dana prihodovao preko 20 milijuna kuna više od prethodnih godina”, upozorava vijećnik HDS-a.

Novci nisu nestali

O brojnim prozivkama na koncu se putem Facebooka oglasio i nezavisni gradonačelnik Mario Rajn.

“Zašto Grad nije osigurao novce za radne bilježnice? Odgovor je vrlo jednostavan. Kad je država osigurala besplatne udžbenike, mi smo novce prenamijenili na obnovu škole i vrtića. Dodatni radovi na ‘Nazoru, prvenstveno fasada i sanitarni čvorovi te probijanje procijenjene vrijednosti na radovima u vrtiću odnijeli su svu razliku”, vadi se Rajn na kritike.

“Dakle novci nisu nestali, potrošeni su za poboljšanje uvjeta za našu djecu. Proračun je ipak ograničen i ne može sve biti besplatno”, zaključuje prvi čovjek grada.


Tagovi: BILJEZNICE KRIZEVCI MARIO RAJN UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO