Hoće li Gotovina ostati počasni građanin? Javila se i Gradska uprava

Objavljeno, 13. rujna 2022. Vijesti
# Foto: HRT screenshot / Ante Gotovina
AUTOR
Redakcijski tekst

Naš prijedlog da se generalu Anti Gotovini oduzme titula počasnoga građanina Koprivnice naišao je na brojne reakcije u javnosti.

General Gotovina proglašen je počasnim građaninom u jesen 2015. godine te se trebao pojaviti na svečanoj sjednici u povodu Dana grada, 4. studenoga. Predložila ga je udruga branitelja Mladena Pavkovića, a prijedlog prihvatila SDP-ova vlast s gradonačelnicom Vesnom Želježnjak.

No, Gotovina nikad nije preuzeo nagradu, čime je pokazao potpuno nepoštovanje prema Koprivnici i njezinim stanovnicima, napisali smo ovaj tjedan i predložili da mu se najviše priznanje oduzme na sjednici Gradskog vijeća u listopadu.

U Gradskoj upravi u Koprivnici pak kažu da nema inicijative za oduzimanjem počasti generalu Gotovini.

“Grad Koprivnica nije službeno zaprimio prijedlog ili inicijativu da se g. Anti Gotovini, počasnom građaninu Grada Koprivnice, oduzme ta titula. Ukoliko takva inicijativa dođe, uvrstit će se na dnevni red sjednice Gradskog vijeća, a u skladu s propisanom procedurom”, priopćeno je Novoj TV iz ureda koprivničkog gradonačelnika.

Gotovina u ponedjeljak nije odgovorio na pozive novinara Dnevnika Nove TV koji pak doznaju da je general ovih dana bio u kontaktu s gradskim vlastima.

Da generalu Gotovini ne treba oduzeti priznanje, smatra i Zdravko Dimač, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora u Koprivnici.

“Osoba kao što je general Gotovina malo je danas u hrvatskom javnom prostoru. Dobro general Gotovina zna doprinos Koprivnice, kako u Domovinskom ratu, tako u poraću.

Oko preuzimanja povelje počasnog građanina Koprivnice očito je bilo mnogo šumova u komunikaciji, a sigurno nikakove pomisli o nepoštivanju Koprivnice i nas, njenih građana.

Siguran sam da će se nastale smetnje u komunikaciji brzo otkloniti i da će general pokazati koliko cijeni i poštuje Koprivnicu i sve njezine građane”, poručio je Dimač.


Tagovi: ANTE GOTOVINA POčASNI GRAđANIN

NEDAVNO OBJAVLJENO