NEMA PIVA NA KLUPICAMA

Grad zabranio alkohol na javnim mjestima, ispisane prve kazne

Objavljeno, 24. veljače 2020. Zabavno
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Počele su se ispisivati prve kazne zbog konzumiranja alkohola na javnim površinama u gradu jer je to od lani zabranjeno.

Prema novoj Odluci o komunalnom redu u Koprivnici, “na svim površinama javne namjene zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića(…) Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj osoba ako na površinama javne namjene konzumira alkoholna pića”.

To se ne odnosi na organizirane događaje na javnim mjestima poput koncerata i turističkih manifestacija. No, zabranjeno je, primjerice, piti pivo na klupici u središtu grada, ispred dućana ili u parku.

O izmjenama Odluke o komunalnom redu koja se morala prilagoditi novim zakonskim odredbama pročitajte OVDJE.

RJEŠENJE JE ŠKARNICL

Kako otkrivaju u službi Komunalnog redarstva Grada Koprivnice, od ljetos su izdali tri obvezna prekršajna naloga kojima su prekršitelji kažnjeni novčanim kaznama.

Kako dolaze ljetni dani, evo savjeta za one koji nikako ne mogu bez piva na klupicama ispred zgrada ili u parkovima. Omiljeno piće stavite u škarnicl, onako kako to rade u SAD-u.

Nema dokaza da pijete baš alkohol, a nitko vam ne smije zaviriti u škarnicl bez sudskog naloga. Šalimo se, naravno. Poštujte Odluku o komunalnom redu, to je jedini ispravan način.


Tagovi: ALKOHOL JAVNA MJESTA KOMUNALNI RED ZABRANA

NEDAVNO OBJAVLJENO