NOVA ODLUKA O KOMUNALNOM REDU

Ako vam je gušt popiti pivo na klupici u parku, nakon ovog dobro ćete razmisliti

Objavljeno, 13. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (reklama za pivo u središtu Koprivnice)
AUTOR
Robert Mihaljević

Baš vam je gušt s društvom popiti pivo ili hladan gemišt na klupici negdje u kvartu u kojem stanujete, jednom od gradskih parkova ili pokraj dućana? Dobro razmislite prije nego što to opet učinite.

Gradsko vijeće Koprivnice ovaj je tjedan donijelo novu Odluku o komunalnom redu kojom se taj dokument usklađuje sa zakonskim izmjenama. U toj odluci, među ostalim, piše i ovo: “Na svim površinama javne namjene zabranjeno je konzumiranje alkoholnih pića(…) Novčanom kaznom u iznosu od 500 kuna kaznit će se za prekršaj osoba ako na površinama javne namjene konzumira alkoholna pića”.

To se, dakako, ne odnosi na organizirane događaje na javnim mjestima poput koncerata i turističkih manifestacija. U tom slučaju alkohol se na tim javnim površinama iznimno može konzumirati. No, skoknuti, recimo, do kioska u središtu grada po limenku piva i potom je popiti na klupici na Zrinskom trgu ili u velikom parku – e, to je već prekršaj.

Osim toga, na površini javne namjene nije dopušteno ni pljuvanje. Možete nadrapati i ako vam se dijete odluči pentrati po drveću ili ako pokušate s neke javne površine odnijeti malo suhoga granja ili lišća. I za to možete biti kažnjeni.

Odlukom o komunalnom redu zabranjeno je uznemiravati ptice u parkovima i po drvećima u gradu, ali i druge životinje. Također, nikako nije dopušteno naslanjati bicikl na stablo, ali i dovoditi kućne ljubimce na javna dječja i sportska igrališta.

Na prozorima, balkonima, ogradama i sličnim dijelovima zgrade okrenute prema središnjim gradskim trgovima i ulicama “ne smije se vješati ili izlagati rublje, posteljinu, tepihe i druge predmete i uređaje kojima se nagrđuje vanjski izgled zgrade”. To se odnosi na Zrinski, Jelačićev i Florijanski trg te Nemčićevu ulicu.

Na koncu, da vam više na pamet nije padala košnja trave nedjeljom i na dane državnih blagdana.Ta se zabrana odnosi i “na rad s motokultivatorom i motornom špricom te uređenje živice, rezanje granja i rušenje stabala motornom i električnom pilom”.

Ako želite doznati što još piše u novoj gradskoj Odluci o komunalnom redu, dokument možete pročitati ili preuzeti ovdje:


Tagovi: ALKOHOL KOMUNALNI RED PARK

NEDAVNO OBJAVLJENO