TEŠKA NESREĆA NA KOD NOVSKE

FOTO Tegljač pun automobila prevrnuo se na autocesti, promet je prekinut

Objavljeno, 29. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: ČITATELJ / Prevnuo se kamion večeras na A3
AUTOR
Redakcijski tekst

Tegljač koji je prevozio automobile prevrnuo se u ponedjeljak oko 17 sati na autocesti A3 između Novske i Okučana. Promet autocestom je zatvoren.

Prema prvim informacijama, prevrnuo se tegljač makedonskih oznaka. Osobna vozila su poispadala po autocesti, a vozač je ozlijeđen i zbrinula ga je ekipa hitne pomoći. Promet se odvija obilaznim pravcima.

O toj nesreći, a i drugim (ne)prilikama na cestama večeras je izvijestio HAK:

“Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Okučani u smjeru Lipovca (130.+500 km). Promet je preusmjeren i vodi se obilaznim pravcima. Molimo korisnike za poštivanje prometnih znakova. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su: državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most (DC106).

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina- DC50 i DC27).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te lokalnoj cesti LC 58107 Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Senja i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zbog jakih udara vjetra na dionici od čvora Delnice do čvora Kikovica rizičnim skupinama vozila (motocikli, autobusi na kat, kamp prikolice, hladnjače i furgoni s metalnim sanducima) koja se kreću u smjeru Rijeke preporuča se izlazak na čvoru Delnice a vozilima koja se kreću u smjeru Zagreba izlazak na čvoru Kikovica te obilazak državnom cestom D3″.


Tagovi: AUTOCESTA KAMION PREVRNUO SE PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO