FOTO Gabriel o strašnoj nesreći: ‘Dijete mi je vrištalo pa sam se okrenuo…’

Objavljeno, 24. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / Teška prometna nesreća na autocesti Zagreb - Varaždin
AUTOR
Redakcijski tekst

Gabrielu (37) prijeti godinu dana bezuvjetnog zatvora jer je skrivio prometnu nesreću u kojoj je teško stradao drugi vozač na autocesti Zagreb – Varaždin.

Prometna nesreća dogodila se lani u lipnju oko 12 sati u blizini naselja Breznički Hum, o čemu je naš portal odmah bio IZVIJESTIO.

Prema optužnici, Gabriel iz Varaždina mercedesom je pri brzini od 143,38 kilometara na sat naletio na stražnji dio audija 80 krapinskih oznaka koje se kretalo ispred njega u istom smjeru i prometnoj traci, a njime je upravljao Predrag koji je bio pijan i nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Audi je od siline udara odbačen na zemljanu površinu, a Predrag koji nije bio vezan nabačen u sjedalo vozila te je došlo do jakog trzaja glave prema natrag i udara glave u naslon sjedala, kao i odbačaja tijela prema naprijed te udara desnom stranom prsnog koša u volan i glavom u vjetrobransko staklo i volan.

Predrag je zadobio teške ozljede u vidu krvnog podljeva čela, krvarenja iz uha, krvnog podljeva ispod moždane ovojnice, krvarenja u meke moždane ovojnice i mozak, prijeloma čeone i zatiljne kosti, prijeloma obiju sljepoočnih kosti te vratnih kralježaka, natučenja desnog pluća te prijeloma osam rebara”, navodi se u medicinskom izvještaju.

Gabriel je tijekom istrage rekao kako je vozio malodobnu kćer (3) iz Zagreba koja je bila “dosta nervozna u sjedalici, putem je plakala”.

“Kad je počela vrištati, okrenuo sam se prema njoj, što je trajalo 1-2 sekunde, te je u tom trenutku došlo do naleta na vozilo koje se kretalo ispred mene”, priznao je Gabriel koji je bio trijezan.

Iz analize alkohola u krvi i mokraći uz mišljenje o stupnju alkoholiziranosti za žrtvu Predraga proizlazi da je istom u krvi izmjerena koncentracija alkohola od 1,74 promila te je zaključeno da je u trenutku vađenja krvi bio pijan, stoji u optužnici.

Državno odvjetništvo za Gabriela traži bezuvjetnu kaznu zatvora jer je već ranije pravomoćno osuđen na godinu dana uvjetnog zatvora za izzazivanje prometne nesreće s težom posljedicom.


Tagovi: AUTOCESTA BREZNIčKI HUM OPTUžNICA PROMETNA VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO