JE LI OVO PREBLAGA PRESUDA

Evo kako je na sudu prošao vozač kojem je prijetila kazna od 109.400 kn

Objavljeno, 22. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Osuđen je vozač kojem je prijetila rekordna kazna od čak 109.400 kuna i oduzimanje automobila zbog više teških prekršaja u prometu.

Kako smo ranije PISALI, njega su u Šemovcu policijski službenici mobilnog tima presretačem pokušali zaustaviti, ali je zbrisao.

“Povećao je brzinu kretanja i ne zaustavljajući se nastavio se kretati u smjeru Dravske ulice, gdje se vozilom zaustavio, brzo izašao iz vozila i trčeći se počeo udaljavati u smjeru šumarka.

No, sustignut je od strane policijskih službenika. Vozač je uz uporabu sredstava prisile priveden i prostorije Policijske postaje Varaždin.

Provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu (39) koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 promila, i to bez položenog vozačkog ispita.

Vraćen mu je automobil

U to vrijeme na snazi su mu bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine.

Također je upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu, niti osobnu iskaznicu”, naveli su u policiji.

No, evo kako je vozač na kraju prošao na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu.

“Općinski sud je donio presudu kojom je vozač kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 12.300 kuna i zatvorom od 55 dana. Dobio je zabranu upravljanja osam mjeseci.

Sud je, također, nakon provedenog postupka donio odluku o vraćanju privremeno oduzetog osobnog vozila kojim je počinio prekršaje”, piše u današnjem priopćenju.


Tagovi: KAZNA PRESUDA VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO