HOĆE LI OVO BITI APSOLUTNI REKORDER

Majko mila! Vozaču prijeti kazna od nevjerojatnih 109.400 kuna!

Objavljeno, 08. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ovo bi mogao biti apsolutni rekorder po izrečenoj kazni za prekršajne promete u Hrvatskoj.

A što je sve ‘zgriješio’, nije ni čudo da mu prijeti kazna veća od 109.000 kuna. U nastavku prenosimo priopćenje varaždinske policije od petka.

“U srijedu u 21 sat u Koprivničkoj ulici u Šemovcu, policijski službenici mobilnog tima presretačem su pokušali zaustaviti osobno vozilo, kojom prilikom je vozač odbio postupiti po zahtjevima i signalizaciji.

Povećao je brzinu kretanja i ne zaustavljajući se nastavio se kretati u smjeru Dravske ulice, gdje se vozilom zaustavio, brzo izašao iz vozila i trčeći se počeo udaljavati u smjeru šumarka.

No, sustignut je od strane policijskih službenika. Navedeni vozač je uz uporabu sredstava prisile priveden i prostorije Policijske postaje Varaždin.

Provjerama je utvrđeno da se radi o muškarcu (39) koji je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 promila, i to bez položenog vozačkog ispita.

U to vrijeme na snazi su mu bile zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima te mjera zabrane podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole u roku dvije godine.

Također je upravljao neregistriranim i neosiguranim vozilom i kod sebe nije imao prometnu dozvolu, niti osobnu iskaznicu.

S obzirom da je riječ o višestrukom počinitelju, privremeno mu je oduzeto osobno vozilo, vozač je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja, te je 7. siječnja priveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje vozaču prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 109.400 kuna i kazna zatvora u trajanju do 60 dana, te zabrana upravljanja u trajanju do 24 mjeseca, ali i 21 negativni prekršajni bod.

Sutkinja Općinskog suda okrivljeniku je odredila zadržavanje u trajanu do 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Varaždinu. Konačna odluka o sankcijama i oduzetom vozilu donijet će se u roku 15 dana”, priopćili su iz varaždinske policije.


Tagovi: KAZNA REKORD VOZAč

NEDAVNO OBJAVLJENO