PAŠTETE ARGETA U GORNJEM KNEGINCU

Emil Tedeschi otkrio zašto novu tvornicu grade baš kod Varaždina

Objavljeno, 04. travnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Emil Tedeschi i ministar Darko Horvat na poslovnom skupu u Podravki
AUTOR
Redakcijski tekst

Čelnik Atlantic grupe Emil Tedeschi komentirao je odluku kompanije da novu tvornicu Argeta pašteta gradi upravo kod Varaždina.

Atlantic je nedavno kupio oko 41.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni u Gornjem Knegincu južno od Varaždina, o čemu smo PISALI. Kasnije su priopćili kako tamo grade tvornicu pašteta.

Tedeschi je u subotu u razgovoru za Jutarnji otkrio kako postojeće tvornice Argete u slovenskoj Izoli i bosanskim Hadžićima rade sedam dana u tjednu u tri smjene i svi su kapaciteti popunjeni.

Nakon analize 40-ak poslovnih zona u Hrvatskoj i okolnim zemljama, Varaždin, odnosno Kneginec, se pokazao kao najbolja lokacija za takvu investiciju po svim kriterijima, navodi šef Atlantica.

“Da se više isplatilo u nekoj drugoj zemlji, gradili bismo tamo. Logika iza naše odluke je isključivo poslovna”, ističe Tedeschi.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 380 milijuna kuna koja bi trebala biti dovršena do konca 2023. godine i otvorit će do 150 novih radnih mjesta.

Argeta, inače, ostvaruje više od 700 milijuna kuna godišnjega prihoda, a prodaja je i u pandemijskoj 2020. rasla više od od 15 posto. Riječ je o vodećem delikatesnom mesnom namazu na tržištima Austrije, Švicarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Kosova.

Nova tvornica kod Varaždina trebala bi, prije svega, pokriti sve veće potrebe tržišta Austrije i Njemačke.


Tagovi: ARGETA ATLANTIC EMIL TEDESCHI GORNJI KNEGINEC PAšTETE TVORNICA VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO