PAŠTETE ARGETA U GORNJEM KNEGINCU

Emil Tedeschi otkrio zašto novu tvornicu grade baš kod Varaždina

Objavljeno, 04. travnja 2021. Financijer
# Foto: DANICA.HR / Emil Tedeschi
AUTOR
Redakcijski tekst

Čelnik Atlantic grupe Emil Tedeschi komentirao je odluku kompanije da novu tvornicu Argeta pašteta gradi upravo kod Varaždina.

Atlantic je nedavno kupio oko 41.000 kvadrata zemljišta u poslovnoj zoni u Gornjem Knegincu južno od Varaždina, o čemu smo PISALI. Kasnije su priopćili kako tamo grade tvornicu pašteta.

Tedeschi je u subotu u razgovoru za Jutarnji otkrio kako postojeće tvornice Argete u slovenskoj Izoli i bosanskim Hadžićima rade sedam dana u tjednu u tri smjene i svi su kapaciteti popunjeni.

Nakon analize 40-ak poslovnih zona u Hrvatskoj i okolnim zemljama, Varaždin, odnosno Kneginec, se pokazao kao najbolja lokacija za takvu investiciju po svim kriterijima, navodi šef Atlantica.

“Da se više isplatilo u nekoj drugoj zemlji, gradili bismo tamo. Logika iza naše odluke je isključivo poslovna”, ističe Tedeschi.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 380 milijuna kuna koja bi trebala biti dovršena do konca 2023. godine i otvorit će do 150 novih radnih mjesta.

Argeta, inače, ostvaruje više od 700 milijuna kuna godišnjega prihoda, a prodaja je i u pandemijskoj 2020. rasla više od od 15 posto. Riječ je o vodećem delikatesnom mesnom namazu na tržištima Austrije, Švicarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Kosova.

Nova tvornica kod Varaždina trebala bi, prije svega, pokriti sve veće potrebe tržišta Austrije i Njemačke.


Tagovi: ARGETA ATLANTIC EMIL TEDESCHI GORNJI KNEGINEC PAšTETE TVORNICA VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO