ATLANTIC STIŽE U KNEGINEC

Što se događa? Emil Tedeschi na sjeveru upravo kupio golemo zemljište

Objavljeno, 19. ožujka 2021. Financijer
# Foto: N1 / OPĆINA KNEGINEC / Emil Tedeschi i poslovna zona u Knegincu
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinske vlasti donijele su na sjednici u četvrtak odluku o prodaji čak 41.555 četvornih metara u poduzetničkoj zoni

Velika parcela oformit će se od 12 manjih čestica koje su se prodavale na javnom nadmetanju. U cijeloj priči maštu najviše golica kupac – Tedeschijeva Atlantic grupa.

Oni su se i jedini javili na natječaj za kupnju velike parcele u poslovnoj zoni općine Gornji Kneginec, južno od Varaždina, u neposrednoj blizini autoceste Zagreb – Goričan i čvora Varaždin.

Premda se u priopćenju ne navodi cijena cijele transakcije, izračunali smo kako je ona veća od četiri milijuna kuna. No, investitore čekaju brojne pogodnosti i olakšice: ako će, primjerice, graditi proizvodni objekt imaju 40 posto popusta.

“Atlantic grupa zemljište je otkupila za obavljanje svojih poslovnih djelatnosti te će pravodobno obavijestiti javnost o svojim daljnjim poslovnim aktivnostima na području Poduzetničke zone Kneginec”, kažu.

Zasad, dakle, Atlantic ne otkriva zbog čega kupuje zemljište kod Varaždina. No, lako je moguće da će tamo – s obzirom na top lokaciju – graditi distributivno skladište.

Gornji Kneginec najrazvijenija je općina na području Varaždinske županije. Pravi investicijski bum doživjeli su kad je u poslovnu zonu stigla talijanska grupacija Calzedonia s tvornicom čarapa.

Ako niste znali, upravo na području Općine Gornji Kneginec je i trgovački centar Lumini. Kneginčani tako znaju reći da su jedino selo u Hrvatskoj koje ima Cinestar i H&M.


Tagovi: ATLANTIC GRUPA EMIL TEDESCHI GORNJI KNEGINEC PODUZETNIčKA ZONA ZEMLJIšTE

NEDAVNO OBJAVLJENO