REAGIRAO NA NAŠ TEKST

Drugi čovjek Nogometnog saveza o kupnji lokala od saborskog zastupnika HDZ-a

Objavljeno, 06. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Institut za pravo / Josip Mađarić, uspješni odvjetnik i nogometni dužnosnik
AUTOR
Redakcijski tekst

Potpredsjednik Županijskog nogometnog saveza u Koprivnici Josip Mađarić reagirao je na naš tekst o kupnji poslovnog prostora od saborskog zastupnika HDZ-a Damira Felaka.

Nogometni savez kupio je Felakov prostor od 96 kvadrata za 700.000 kuna, odnosno oko 980 eura po četvornom metru. Mi smo pak objavili i kako se u istom poslovnom centru prodaje lokal Moda Marine za 340 eura kvadrat.

Upravo na tu činjenicu odlučio je reagirati poznati odvjetnik i nogometni dužnosnik Josip Mađarić.

“U vezi Vašeg upita o (nekome spornoj) kupovini prostora za Županijski nogometni savez, kao i Vašeg nastavnog teksta na portalu kojeg završavate tvrdnjom da je ŽNS kupio poslovni prostor po tri puta višoj cijeni nego što ga je mogao kupiti u istoj zgradi par metara dalje, slobodan sam ukazati na neke nepobitne činjenice.

NEPRIMJERENA USPOREDBA

Tvrtka Interprom (Moda Marina) se nije javila na naš natječaj za kupovinu poslovnog prostora, Izvršni odbor ŽNS-a nije znao (ni formalno, ni neformalno) da je poslovni prostor kojeg spominjete uopće na prodaju, tj. nikad se nitko s tom informacijom nije pojavio na sastanku IO-a ili je to rekao meni (tajniku Lončaru).

Predmetni prostor je puno prevelik (više od 300 m2, Vi tako kažete u tekstu) i neadekvatan (dvije etaže), osobno ne bih podržao kupovinu tog prostora.

Neovisno o gore navedenom, ljubazno molim obratiti pažnju na gruntovne izvatke gdje ćete vidjeti koliki su tereti upisani na sve nekretnine (poslovne prostore) koji su u vlasništvu Interproma, i to na način da svi tereti opterećuju sve nekretnine. (zemljišnoknjižna tijela).

Prema novim gruntovnim izvatcima, na nekretnima Interproma upisani su tereti od 406.000 eura i tri milijuna kuna, a kakvo je stvarno stanje duga (u kojoj mjeri su krediti otplaćeni) to ne možemo znati.

Siguran sam da nema potrebe da Vam nadugačko i naširoko objašnjavam o čemu se tu zapravo radi, iz našeg nedavnog razgovora zaključio sam da se dobro snalazite u toj materiji.

Bilo je krajnje neprimjereno uspoređivati cijenu kvadrata „čiste“ nekretnine s cijenom kvadrata nekretnine koja je opterećena, a k tome još izvoditi zaključak kojeg ste izveli.

NEŠTO DRUGAČIJE SVJETLO

Čak i da zaboravimo gornja tri razloga radi kojih je predmetna nekretnina bila neadekvatna, te pod pretpostavkom da smo bili upoznati s njenom prodajom, taj posao ne bih predložio niti slučajno, siguran sam da se razlozi nameću sami po sebi. Naravno da je sama cijena od tristotinjak eura po m2 govorila u prilog nečem „neobičnom“, nečem što je moglo probuditi nečiji istraživački duh.

Osobno sam mišljenja da gore navedeno i dokumentirano baca nešto drugačije svjetlo na Vaš zaključak kojeg ste izveli pri kraju teksta, pa ako se slažete sa mnom i ako smatrate potrebnim na primjeren način ispraviti ga – biti će mi drago pročitati.

Kupovinu nekretnine gospodina Felaka naš Županijski nogometni savez je obavio trudeći se izabrati najpovoljniju ponudu između onih (malobrojnih) koje su pristigle, učinjeno je to na transparentan način i svi su članovi IO-a bili upoznati sa svim ponudama i aktivnostima koje su poduzimane, jednoglasno je odlučeno da se ide u kupovnu nekretnine koja je naposljetku i kupljena.

NISAM ČLAN STRANKE

Felak je javna osoba za koju svi znamo da je član i čelnik HDZ-a u Koprivnici, u tekstu našeg natječaja nismo tražili da nam ponuditelji navedu pripadnost nekoj stranci, tako da Vam na moguće pitanje o tome da li su ostali ponuditelji članovi neke (i koje) stranke ne mogu odgovoriti.

Da ne zaboravim: kupili smo i mali (30 m2) prostor koji se nalazi tik do Felakovog, vlasnik živi u Austriji, nažalost ni o njegovim političkim preferencijama ne znam ništa. Isto tako Vam ništa ne znam o političkoj pripadnosti članova Izvršnog odbora ŽNS-a i njegovog tajnika, osim što iz novina znam da je Robert Markulin član HDZ-a.

U nešto možete biti sigurni (ako je to uopće predmet Vašeg interesa): ja osobno nisam član nijedne stranke (nisam bio nikad, niti ću ikad biti), a postupak kupovine prostora obavljen je na zakonit način”, zaključuje Josip Mađarić.


Tagovi: DAMIR FELAK JOSIP MAđARIć POSLOVNI PROSTOR REAGIRANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO