NEVJEROJATNO I ISTINITO

Dok je prelazio prugu, poskok ga ugrizao za ruku. No, priča tek tada postaje nevjerojatna

Objavljeno, 10. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Robert MIhaljević / Na ovom je mjestu poskok biciklista ugrizao za ruku
AUTOR
Robert Mihaljević

Priča je nevjerojatna, ali istinita: na divljem i opasnom pružnom prijelazu kod trgovačkog centra Peveca u Koprivnici jedan je neoprezni biciklist doživio bliski susret s opasnim stvorom.

Kao i gotovo svakog dana, odlučio je biciklom prijeći preko Podravske magistrale i pruge tamo gdje se ne smije. No, u jednom mu je času pedala zapela za tračnice, pa se sagnuo da je oslobodi.

Odjednom ga je za ruku ugrizao – poskok! Jako ga je zapeklo i zaboljelo. No, tek tada kreće ona nevjerojatnija priča.

Muškarac je otrovnu zmijurinu uspio uloviti rukama i desetak minuta kasnije s njom je došetao na hitnu pomoć u koprivničku bolnicu. Isprepadao je pacijente i sestre, a bogme i dežurnog liječnika.

Odmah su mu dali protuotrov za poskokov ugriz pa se brzo oporavio i sve je prošlo bez težih posljedica.

Zlatko Hiržin, predsjednik mjesnog odbora Draganovec / Foto: Robert Mihaljević

Priča nije friška, dogodila se prije par godina, ali tek sad je dospjela u javnost. Kako je riječ o mještaninu prigradskog naselja Draganovca, ispričao nam ju je čelnik tog mjesnog odbora Zlatko Hiržin.

Povod za priču bio je projekt izgradnje pothodnika ispod pruge i Podravske magistrale baš na tome mjestu. Taj bi pješačko-biciklistički pothodnik preporodio cijelo naselje jer bi ga konačno povezao s gradom.

-Poslije tog neobičnog događaja na tom je mjestu osvanulo upozorenje na tablama s natpisom ‘zabranjen prijelaz preko pruge’ – kaže Hiržin.

Projekti za gradnju pothodnika su gotovi, a hoće li se ići u tu investiciju ovisit će i o odlukama Hrvatskih cesta i HŽ-a u čijoj je podvožnjak mjerodavnosti. O tome smo nedavno i pisali na portalu, a tekst možete pročitati OVDJE.


Tagovi: POSKOK PRUGA UGRIZ

NEDAVNO OBJAVLJENO