PROJEKTI TEŠKI 13 MILIJUNA

OTKRIVAMO Grade se dva pothodnika ispod pruge i državne magistrale

Objavljeno, 02. rujna 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (opasni prijelaz kod Radničke ceste ispod kojeg ide pothodnik)
AUTOR
Redakcijski tekst

Dva pothodnika ispod pruge i državne magistrale te nova pješačko-biciklistička staza projekti su kojima koprivničke vlasti namjeravaju značajno poboljšati sigurnost prometa u južnom dijelu grada.

Prema prvim procjenama, projekti su ukupno vrijedni oko 13 milijuna kuna. Pothodnici se grade ispod pruge u produžetku Radničke ceste te između lijevog odvojka Goričke ulice na sjevernoj strani te ulica Širovice i Pod lipama s južne strane.

Oba projekta čekaju ishođenje lokacijskih dozvola, a ukupno su teška oko 11 milijuna kuna.

Dovršeni su pak glavni projekti pješačko-biciklističke staze uz Podravsku magistralu koja bi spojila koprivnička naselja Draganovac i Štaglinec. Investicija je vrijedna više od dva milijuna kuna.

“Uz izgradnju pothodnika i pješačko-biciklističke staze u nastavku Radnilčke predviđena je izgradnja javne rasvjete u pothodniku i uza vanjsku stazu. Uz pothodnik je predviđena i izgradnja dizala za prelazak osoba sa invaliditetom”, kažu u koprivničkoj Gradskoj upravi.

Na drugom pothodniku u nastavku Goričke nije predviđena ugradnja dizala, već se svladavanje visinske razlike obavlja pomoću prilazne rampe.

“Izgradnja pješačko-biciklističke staze za zajedničko korištenje pješaka i biciklista planira se u širini od tri metra s južne strane obilaznice u dužini od 1,8 kilometar”, potvrđuju u Gradu.

Nakon ishođenja svih dozvola, slijede pregovori s Hrvatskim cestama i HŽ-om. Postoji mogućnost da Hrvatske ceste sufinanciraju te radove s obzirom da se njima, prije svega, rješava sigurnost prometovanja Podravskom magistralom, odnosno južnom koprivničkom obilaznicom.


Tagovi: MAGISTRALA PEVEC POTHODNIK PRUGA

NEDAVNO OBJAVLJENO