GRUPIRANJE U SEGMENTU MALOPRODAJE

Dergez i Robin pristupili Narodnom trgovačkom lancu, evo što to znači

Objavljeno, 24. veljače 2020. Financijer
# Foto: GLAS PODRAVINE (koprivnički dućan Robin dostavlja robu na kućni prag)
AUTOR
Robert Mihaljević

Podravski Dergez i križevački Robin priključili su se grupi Narodnog trgovačkog lanca u kojem je trenutačno desetak lokalnih i regionalnih maloprodajnih tvrtki.

Osim njih, u sastav NTL-a ušli su zadarski Sonik i Istarski supermarketi. Grupa, tako, danas ima oko 1700 prodajnih mjesta i ostvaruje više od šest milijardi kuna prometa, otkriva Lider.

Danas u NTL-u, među ostalim, posluju i vinkovački Boso, zagrebački Gavranović, čakovečki Metss, omiški Studenac, lanac Krk i drugi. Iz NTL-a izašla je kutinska Lonia koja je lani preuzela đurđevačku Slogu podravsku trgovinu.

Sloga je sa svojih 70-ak dućana i dalje je lokalni lider u Podravini s preklanjskom prodajom od oko 140 milijuna kuna i neto dobiti od 232.000 kuna. Sloga ima 290 zaposlenih. O tome smo pisali LANI.

Dergez iz Podravskih Sesveta ima 15-ak prodavaonica i u sektoru trgovine ostvaruje prihod od oko 40-ak milijuna kuna, a u pekarstvu ima godišnji promet od 17 milijuna kuna

Križevački Robin pak najbrže je rastuća maloprodajna tvrtka na području Koprivničko-križevačke županije. Pretprošle godine ostvario je oko 84 milijuna kuna prometa, što je bio rast od čak 34 posto. Dobit mu je iznosila oko 575.000 kuna. Robin danas ima oko 45 prodavaonica.

Snaga NTL-a ogleda se u zajedničkoj nabavi i zajedničkom nastupu prema velikim dobavljačima, pri čemu zbog količina mogu postizati značajne pogodnosti i rabate.

Tu su i zajedničke trgovačke marke koje se pozicioniraju u segmentu burzovne robe poput šećera i soli. Uglavnom, uštede u poslovanju unutar NTL grupe mogu biti značajne.


Tagovi: DERGEZ NTL ROBIN SLOGA TRGOVINE

NEDAVNO OBJAVLJENO