OPTUŽNICE PROTIV POČINITELJA STRAŠNOG ZLOČINA

Četvorka do smrti pretukla profesora (35) jer je prijavio da krše mjere u lokalu

Objavljeno, 06. prosinca 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Ovo su Asja i Ivor, osumnjičenici za ubojstvo profesora
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv četvorke koja je osumnjičena za teško ubojstvo varaždinskog profesora engleskog Nine Čengića (35) ispred kluba Kulturana u Varaždinu.

Za teško kazneno djelo optuženi su Ivor Vujasinović (29), sestra i brat Asja (24) i Ivan Gorski (20) te Dominik Žnidarić (25). Dokaže li im se krivnja, prijeti im najmanje deset godina zatvora.

Kako navode varaždinski tužitelji, oni s terete da su 29. svibnja ove godine oko 4 sata ujutro, na ulici ispred Kulturane, “postupajući iz osvete prema 35-godišnjaku jer je prethodno pozvao policiju i prijavio kršenje epidemioloških mjera u prostoru udruge, počinili navedeno kazneno djelo”.

Ubijeni Nino Čengić / Foto: Facebook

“Nakon što su policijski službenici otišli budući da im nitko iz prostorija udruge nije otvarao vrata, prvookrivljeni 29-godišnjak je snažnim udarcem šakom u glavu oborio 35-godišnjaka na tlo te ga nastavio udarati rukama, nogama i drvenom palicom.

U tome su im se pridružili i ostali okrivljenici koji su zadali oštećeniku brojne udarce rukama i nogama po glavi i tijelu i udarali ga sve dok se nije prestao micati.

Oštećenik je, uslijed primljenih udaraca, zadobio prijelom sljepoočne kosti i razdor vena s krvarenjem u mozgu te od tih ozljeda preminuo 30. svibnja”, navode u Županijskom državnom odvjetništvu.


Tagovi: KULTURANA NINO čENGIć PROFESOR UBIJEN VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO