DETALJI BRUTALNOG UBOJSTVA

Ivor ga je drvenom palicom udarao po glavi, tijelo su mu prekrili kartonom

Objavljeno, 31. svibnja 2021. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Ovo su Asja i Ivor, osumnjičenici za ubojstvo profesora
AUTOR
Redakcijski tekst

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je u ponedjeljak prvo ispitivanje četvero uhićenih zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela ubojstva i nedopuštenog posjedovanja oružja.

Riječ je o strašnom događaju u subotu ujutro kada su, kako se sumnja, drvenom palicom ispred kluba Kulturana u Varaždinu zatukli profesora (35) iz Varaždina. Zbog tog teškog zločina uhićeni su voditelj Kulturane Ivor (29), Asja (24), Ivan (20) i Dominik (26).

“Postoji osnovana sumnja da je 29-godišnjak u subotu oko 4 sata, na ulici ispred prostorija udruge u Varaždinu, zadao veći broj udaraca 35-godišnjaku drvenom palicom u glavu te ga oborio na tlo.

Sumnja se da su potom svi osumnjičenici nastavili zadavati udarce rukama i nogama oštećeniku u glavu, nakon čega su napustili mjesto događaja, a tijelo oštećenika prekrili kartonskom ambalažom i uništili njegov mobitel. Muškarac je zadobio teške ozljede glave od kojih je preminuo u nedjelju.

Brutalni napad na profesora dogodio se ispred Kulturane / Foto: Facebook

Postoji osnovana sumnja da je 24-godišnjakinja u svojem stanu u Varaždinu neovlašteno držala improvizirani pištolj i 293 komada streljiva raznog kalibra.

Državno odvjetništvo je predložilo da se protiv svih osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela”, priopćili su tužitelji.

Kako se neslužbeno doznaje, sve je počelo nakon što je vidno alkoholizirani 35-godišnji profesor izbačen iz Kulturane zbog neprimjerenog ponašanja. On je potom nazvao policiju i prijavio ih za kršenje mjera. Nakon što je policija otišla, četvorka mu se navodno htjela osvetiti za prijavu.

Teško ozlijeđenog muškarca pronašao je prolaznik koji je odmah obavijestio policiju. Nesretnik je brzo prebačen u bolnicu, ali preminuo je u nedjelju navečer od teških ozljeda glave koje mu je, po svemu sudeći, drvenom palicom zadao prvoosumnjičeni Ivor.

Cijeli Varaždin je u šoku nakon strašnog ubojstva profesora Gospodarske škole. Četvorki je određeno mjesec dana istražnog zatvora.


Tagovi: KULTURANA PROFESOR UBOJSTVO VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO