KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Čelnik HDZ-a o spornom zapošljavanju: Ja to nikad ne bih napravio

Objavljeno, 21. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Ratimir Ljubić, Darko Sobota i Damir Felak
AUTOR
Robert Mihaljević

Predsjednik županijskog HDZ-a Darko Sobota komentirao je u četvrtak priču našeg portala o bivšoj šefici Ureda državne uprave u Križevcima koja je uzela otpremninu pa se zaposlila u županijskoj upravi.

“Gospođa Jasminka Širola nije visokopozicionirani član HDZ-a. Javila se jedina na natječaj s najboljim referencama jer je taj posao i ranije radila. Nisam vodio računa o tome tko će biti zaposlen na tom radnom mjestu”, rekao je Sobota na stranačkoj konferenciji za novinare u Koprivnici.

Na pitanje je li u redu da je uzela otpremninu u Uredu državne uprave pa se opet zaposlila na sličnom radnom mjestu u Županiji, Sobota je kratko odgovorio: “Ja to ne bih nikad napravio“.

Županijski HDZ u Koprivnici u četvrtak je otkrio kako će njihovi kandidati za saborsku listu u II. izbornoj jedinici biti Sobota, dosadašnji saborski zastupnik Damir Felak, načelnik Svetog Petra Orehovca Franjo Poljak i mlada Podravkina menadžerica Sonja Celiščak.

Sobota i Felak govorili su o velikim infrastrukturnim projektima u županiji za koje je zaslužna HDZ-ova Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem. To je, prije svega, nastavak gradnje brze ceste do Kloštra Vojakovačkog te gradnja drugog kolosijeka pruge i obnova postojećeg do mađarske granice.

RESTARTIRANI ILI RETARDIRANI

Projekt nizinske pruge stoji oko tri milijarde kuna s pdv-om i najvredniji je infrastrukturni zahvat u državi, vredniji i od Pelješkog mosta, naglašava Sobota.

Čelnik županijskog HDZ-a osvrnuo se i na česte dolaske u županiju bivšeg SDP-ova ministra zdravstva dr. Rajka Ostojića koji će biti vjerojatni nositelj liste Restart koalicije u II. izbornoj jedinici.

“On dok je bio ministar nije napravio ništa za našu županiju. A ja vas podsjećam kako je u zadnje četiri godine Vlada uložila čak 90 milijuna kuna u koprivničku bolnicu.

I mangetska rezonanca koju je obećavao Ostojić od devet milijuna kuna stigla je za vrijeme Vlade HDZ-a i Andreja Plenkovića. Tu je nova pedijatrija vrijedna šest milijuna kuna, dnevna bolnica od 47 milijuna, energetska obnova za 24 milijuna kuna.

O čemu to Rajko Ostojić priča kad dođe na prostore županije? Smatra li on da smo mi tu Podravci i Prigorci restartirani ili retardirani pa nas stalno uvjerava u nešto što nije istina”, upozorava Sobota.

Na pitanje o tome razgovara li se sa saborskim zastupnikom HDS-a Brankom Hrgom i županom Darkom Korenom (Mreža) o zajedničkom nastupu na izborima, Sobota odgovara kako nema takvih saznanja.

IZBORI NA JESEN

“Mi smo i o njima razgovarali sinoć na županijskom predsjedništvu HDZ-a. No, konkretne razgovore očekujem početkom idućeg tjedna, znam da ćemo o tome početi razgovarati. Ja dosad takve razgovore s njima nisam vodio”, navodi.

Kad je riječ o nastavku unutarstrančakih izbora za lokalne čelnike koji su odgođeni zbog epidemije koronavirusa, Sobota smatra kako je moguće da će biti na jesen, ali takve odluke još nema.

“Dosad nije bilo govora o nastavku unutarstranačkih izbora. Ako se steknu svi uvjeti, vjerujem da će se održati na jesen”, poručuje.

Saborski zastupnik Damir Felak pak na pressici je kritizirao gradsku vlast u Koprivnici na čelu s SDP-ovim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem.

“Pitam ovdje gradonačelnika što Koprivnica novcem iz proračuna radi na dobrobit građana. U jednom trenutku je Jakšić, govoreći o epidemiji u Domu za starije, rekao da se Koprivnica doslovce raspada. Točno je, Koprivnica se doista raspada.

ŠKOLA BEZ DVORANE

Prođite, primjerice, po centru grada, ako ne slomite nogu na pločama na trgu bit će jako dobro. Koliko ima neasfaltiranih cesta po prigradskim naseljima? Pa svaka naša općina u postotku ima manji broj neasfaltiranih cesta i puteva.

U gradu još imamo osnovnu školu koja nema sportsku dvoranu, zar to nije sramota? U tu školu ide 600-700 učenika i svih ovih godina nije se uspjela izgraditi.

Koprivnica propada. Da nema Podravke, grad bi financijski bio u ogromnim problemima. A i danas je u problemima. Novac iz proračuna troši se na plaće i materijalne troškove, sve drugo financira se EU sredstvima”, zaključio je Felak.

Na konferenciji za novinare bili su i čelnik križevačkog HDZ-a i ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Mato Devčić te dožupan Ratimir Ljubić.


Tagovi: DAMIR FELAK DARKO SOBOTA HDZ

NEDAVNO OBJAVLJENO