DIONICE NA BURZI

Bivši šef Podravke i savjetnik Agrokora Zvonimir Mršić ima novu funkciju

Objavljeno, 08. kolovoza 2019. Financijer
# Foto: PODRAVKA / Zvonimir Mršić
AUTOR
Robert Mihaljević

Bivši čelnik Podravke i savjetnik u Agrokoru Zvonimir Mršić postao je predsjednik Nadzornog odbora tvrtke Meritus ulaganja koja je u većinskom vlasništvu Stipe Oreškovića i njegove supruge.

Tvrtka poznatija pod nazivom M+ grupa danas je uvrstila dionice na službeno tržište Zagrebačke burze. Glavni su joj biznis call centri za obradu tržišta i komuniciranje s klijentima, a imaju podružnice na tržištima Srbije, Slovenije i BiH.

M+ grupa zapošljava oko 2200 radnika, a ostvaruje više od 200 milijuna kuna godišnjeg prihoda. Ove je godine kroz inicijalnu javnu ponudu dionica prikupila 93 milijuna kuna svježega kapitala, a najviše su uložili mirovinski fondovi.

Bračni par Orešković kontrolira 58,28 posto dionica, mirovinski fond PBZ-Croatia osiguranje 9,60 posto, fond Erste plavi 9,33 posto, AZ mirovinski fond 7,65 posto dionica. Inače, Stipe Orešković godinama je bio drugi čovjek Pavićeva Europapress holdinga, a koprivničkoj je javnosti poznatiji kao šef pilot-projekta reforme zdravstva u koprivničkoj bolnici.

Zvonimir Mršić, čelnik Nadzornog odbora M+ grupe, naglasio je danas kako je kompanija “uvrštenjem dionica na Zagrebačku burzu stvorila predispoziciju za daljnji rast i razvoj poslovanja”.

Mršić je, inače, nakon odlaska iz Agrokora postao glavni čovjek moćne njemačke investicijske grupe Spitzberg Partners za Hrvatsku, odnosno Adria regiju. O tome smo prvi izvijestili, a tekst možete pročitati OVDJE.

Riječ je kompaniji koja investira u nekretnine, startupove, digitalne i druge razvojne projekte diljem svijeta. Osnovao ju je Karl-Theodor zu Guttenberg, bivši njemački ministar obrane i čovjek koji je trebao naslijediti Angelu Merkel. No, otišao je zbog afere s plagiranjem doktorskog rada.


Tagovi: BURZA MERITUS ULAGANJA STIPE OREšKOVIć ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO