OTKRILI SMO GDJE SE SKRASIO

Bivši menadžer Podravke i Agrokora Zvonimir Mršić ima novi posao

Objavljeno, 01. lipnja 2019. Vijesti
#
AUTOR
Robert Mihaljević

Zvonimir Mršić, bivši menadžer Podravke i Agrokora, bacio se u privatni biznis. Nakon što je otišao iz nekadašnjeg Todorićeva carstva, današnje Fortenova grupe, skrasio se u malom poduzeću Terza lacrima sa sjedištem u Zagrebu.

No, njegov glavni angažman bit će u okrilju moćne njemačke investicijske grupe Spitzberg Partners. Mršić je postao njihov partner i ključni čovjek za Adria regiju. Riječ je kompaniji koja investira u nekretnine, startupove, digitalne i druge razvojne projekte diljem svijeta.

Kompaniju je osnovao Karl-Theodor zu Guttenberg, bivši njemački ministar obrane i čovjek koji je trebao naslijediti Angelu Merkel. No, otišao je zbog afere s plagiranjem doktorskog rada. Partner mu je Ulf Gartzke, bivši šef washingtonskog Hanns-Seidel-Stiftunga.

Kako smo ovih dana doznali, Mršić je od početka svibnja direktor i vlasnik poduzeća koje se uglavnom bavi poslovnim savjetovanjem i konzultantskim uslugama. Kupio ga je od prijašnjeg vlasnika Robina Ivana Capara, medijskog menadžera poznatog po angažmanu u projektu Digitalna Hrvatska, ali i dosadašnjeg voditelja zagrebačkog ureda Spitzberg Partnersa koja poslovne operacije obavlja iz New Yorka.

Za Spitzberg veže se i ime Luke Oreškovića, bivšeg člana gospodarskog vijeća predsjednika Ive Josipovića. Orešković je također hrvatski partner u toj moćnoj financijskoj grupi.

Terza lacrima, što u prijevodu znači treća suza, preklani je imala oko 450.000 kuna prihoda i stotinjak tisuća kuna neto dobiti. Lani je zabilježen pad poslovnih aktivnosti i skromniji prihod od oko 80.000 kuna.

Zvonimir Mršić je nakon odlaska iz Agrokora počeo aktivnije komentirati domaću politiku, pa se spekuliralo o njegovoj želji da se vrati u politiku. Tekst o tome možete pročitati OVDJE.


Tagovi: POSAO ROBIN IVAN CAPAR ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO