POVRATAK 'SINA RAZMETNOGA'

Zvonimir Mršić vraća se u politiku? Kritizirao Vladu, Merkel, ali i svoj SDP

Objavljeno, 24. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Zvonimir Mršić
AUTOR
Robert Mihaljević

Nakon odlaska iz Agrokora, Zvonimir Mršić počeo se aktivnije baviti politikom. Jedan od lidera SDP-a, nakon podulje stanke, zadnjih tjedana redovito na Twitteru komentira domaće političke aktualije.

“Eksterna evaluacija Projekta Slavonija: Koliko je ono milijardi državnog novca investirano u Slavoniju”, pita se Mršić u povodu potresnog dokumentarca kojeg je o toj opustjeloj hrvatskoj regiji objavila švedska televizija.

“Očekuje li se da se Merkel danas susretne sa svima koje je tako snažno podupirala unatrag nekoliko godina”, napisao je u povodu dolaska najmoćnije žene u Europi na HDZ-ov predizborni skup. Kritizirao je i povećanje rodiljnih naknada rekavši kako je to Vlada donijela dva tjedna prije europarlamentarnih izbora, ali odluka vrijedi tek od travnja 2020. godine. Je li to posve u skladu sa Zakonom o proračunu, pita se Mršić.

No, nije poštedio ni svoju stranku. Uoči početka izborne kampanje objavio je znakovit tvit: “Neš ti ambicije? Tri od 12”. Aludirao je na izjave SDP-ovih dužnosnika da će osvajanje tri europska mandata smatrati velikim uspjehom.

‘Sve je moguće’

Odmah nakon odlaska iz Fortnenova grupe (bivši Agrokor) pojavio se u Šprajcovu RTL Direktu u kojem je govorio o stanju u bivšoj Todorićevoj kompaniji. “Ako dug neće moći biti vraćen, prodat će se ono najvrjednije”, podsjetio je tada na velike izazove koji očekuju novu kompanijsku upravu. Nakon toga nije javno istupao, ali u političkim i gospodarskim kuloarima kruže svakojake priče.

Jedna od tih spekulacija je i mogući Mršićev povratak u politiku. Navodno u zadnje vrijeme češće komunicira s utjecajnim SDP-ovim dužnosnicima, ali zasad, čini se, ne pokazuje krajnje političke ambicije. Zagrebački krugovi govore kako je i dalje aktivan u biznisu te odrađuje neke lobističke poslove za domaće kompanije.

“Sve je moguće”, kaže nam jedan lokalni menadžer blizak Mršiću. On ne isključuje ni njegov novi poslovni angažman, ali ni povratak u politiku.

“Mršić je nakon karijere u Podravki i Agrokoru financijski zbrinut, mislim da bi se sad želio dokazati u visokoj politici. No, teško mi je predvidjeti kakvu će odluku donijeti”, zaključuje naš sugovornik.


Tagovi: AGROKOR SDP ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO