Bayer reagirao na naš tekst: Ne povlačimo lijek

Objavljeno, 23. veljače 2024. Zdravlje
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Bayer je reagirao na tekst koji je objavljen na našem portalu, a odnosi se na priopćenje Agencije za lijekove o njihovu lijeku Iberogast.

“U naslovu ste naveli, da se Bayerov lijek Iberogast oralne kapi, tekućina povlači sa tržišta. Kroz ovu komunikaciju naveli ste čitatelje na pogrešan zaključak, da se lijek Iberogast, oralne kapi, tekućina povlače sa tržišta, što ne odgovara činjenicama.

Bayer je u svom redovitom testiranju kvalitete  zabilježio vrijednosti izvan granice specifikacija za jedan pokazatelj stabilnosti za lijek Iberogast oralne kapi, tekućina. Navedeno ni na koji način ne utječe na učinkovitost, sigurnost ili kvalitetu proizvoda.

Obavijestili smo HALMED, koji je od nas zatražio privremeno obustavu do završetka istrage i, ovisno o rezultatima, da provedemo odgovarajuće korektivne i preventivne mjere – ali ne povlačenje – za 3 serije lijeka Iberogast.

Riječ je o serijama: DR08202 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; DR08606 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; DR08250 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 50 ml.

Više informacija je navedeno na stranici HALMED-a koje se mogu pročitati na ovome LINKU.

Potrošači mogu nastaviti koristiti Iberogast u skladu s uputom o lijeku ili prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom”, rekli su u petak iz Bayera.


Tagovi: BAYER IBEROGAST REAGIRANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO