Bayer iz ljekarni povlači poznati lijek zbog sumnje u neispravnost

Objavljeno, 21. veljače 2024. Zdravlje
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Iz ljekarni se povlači više serija lijeka farmaceutske kompanije Bayer zbog sumnje u neispravnost u kakvoći.

Kako u srijedu javljaju iz Agencije za lijekove, riječ je o Bayerovu biljnom lijeku Iberogast kapi. Koristi se za liječenje probavnih smetnji poput funkcionalne dispepsije i sindroma nadraženog crijeva, uključujući probavne grčeve i žgaravicu te gastritis.

“Bayer, nositelj odobrenja za stavljanje u promet lijeka Iberogast oralne kapi, tekućina (9 biljnih pripravaka), na zahtjev Agencije za lijekove provodi postupak privremene obustave primjene i distribucije serija DR08202, DR08606 i DR08250 tog lijeka.

Postupak se provodi temeljem prijave sumnje u neispravnost u kakvoći lijeka koja se odnosi na rezultat izvan granice specifikacije tijekom ispitivanja stabilnosti.

Obustava će biti na snazi do završetka provjere, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena. Na tržištu Hrvatske u prometu su dostupne druge serije tog lijeka koje nisu zahvaćene obustavom, kao i drugi lijekovi iz iste terapijske skupine.

Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije”, ističu danas u Agenciji.


Tagovi: BAYER HALMED IBEROGAST LIJEK LJEKARNE POVLAčENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO