NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Barbara (29) ujaku Đuri maznula čak 240.000 eura iz sefa, ali neće u zatvor

Objavljeno, 26. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / FACEBOOK
AUTOR
Redakcijski tekst

Sjećate li se priče o nećakinji Barbari (29) koja je ujaku Đuri iz sefa u stanu u Čakovcu ukrala čak 240.000 eura, odnosno oko 1,8 milijuna kuna?

Objavljena je nepravomoćna presuda kojom je nećakinja proglašena krivom i osuđena na 11 mjeseci zatvora, ali neće iza rešetaka jer joj je kazna zamijenjena radom za opće dobro. No, presuđeno je da ujaku novac mora vratiti, ali nitko ne zna kako s obzirom da kao studentica zarađuje 3000 do 4000 kuna mjesečno.

Prema presudi, Barbara je od kraja 2017. do veljače 2020. u Čakovcu, stanu vlasništvo njezinog ujaka Đure, iskoristivši činjenicu što je ujak imao povjerenje u nju kao nećakinju te je znala za sef u potkrovlju stana, saznala i gdje je skriven ključ sefa.

“U najmanje deset navrata potajice je uzimala taj ključ koji se nalazio u Đurinoj obiteljskoj kući te odlazila u stan i otključavala sef pa iz istog uzimala različite svote novca od najmanje 2000 eura potom vraćajući ključ na skriveno mjesto, pa je uzela i za sebe zadržala novac u ukupnom iznosu od oko 240.000 eura.

U vremenu od 27. do 29. svibnja prošle godine u stanu ujaka, u cilju da se domogne novca, upotrebom raznog podesnog alata nasilno napinjanjem nastojala otvoriti sef koji je bio u sobi u potkrovlju stana, no nije uspjela, pa se udaljila ne otuđivši ništa”, piše u nepravomoćnoj presudi.

‘KAKO SAM TROŠILA NOVAC’

Barbara je tijekom istrage, a kasnije i suđenja sve priznala. Doznala je da je ujak ključ sefa skrivao u klupi za sjedenje oko stola u kuhinji u obiteljskoj kući.

“Prvi put sam uzela ključ kad nikoga nije bilo kod kuće, otvorila sam sef po noći, uzela par tisuća, zaključala sef i otišla. Nakon toga sam vratila ključ. Tada sam uzela oko 2000 eura i rekla sam sama sebi da ću sve vratiti.

Ujakov sef nakon toga otvarala sam sigurno jedno desetak puta. Sjećam se da sam jednom ili dva puta uzela cijelu vezicu u kojoj su bile novčanice od 100 eura.

A kako sam trošila novac? Pa, za život, kupovala sam sebi i svojima stvari, a pomagala sam i drugim ljudima koji su imali lošu situaciju. Živjela sam u unajmljenom stanu kojeg plaćam 900 eura mjesečno.

Ujedno sam trebala i novac za pokretanje posla, no nikako da sama sebe pokrenem. Inače živim od igara na sreću“, pravdala se nećakinja tijekom istrage.

Prema nepravomoćnoj presudi, nećakinja Barbara ujaku mora vratiti novac 30 dana od pravomoćnosti.


Tagovi: 240.000 EURA čAKOVEC KRAđA NEćAKINJA PRESUDA UJAK

NEDAVNO OBJAVLJENO