Baka (83) osuđena jer je vikala na sina, snahu i unuka: Ubojice, hočeju mi zeti hižu!

Objavljeno, 04. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Ratoborna baka Danka (83) proglašena je krivom i osuđena jer je u dvorištu vikala na sina, snahu i unuka.

Prema presudi, sve se dogodilo u svibnju oko 10.50 sati na području Svetog Križa Začretja.

Kao majka, svekrva i baka, počinila je nasilje u obitelji prema svojem sinu, snahi i unuku na način da je u dvorištu vikala riječima: „Ubojice!“ „Hočeju mi zeti hižu!“ „Maltretiraju me več trideset godina!“ „To je moje!“ „Ja sam to napravila s mužem prije 60 godina!“

„To je moje!“ „Tu sam ja gazda!“, „Mene ne bu niko steral iz kuće!“ „Ubojice! „Tati!“, a opisanim ponašanjem kod žrtava nasilja izazvala je osjećaj uznemirenosti, dakle, počinila je psihičko nasilje u obitelji prema sinu, snahi i unuku, koje je kod žrtava prouzročilo uznemirenost”, ističe se u presudi.

Kaže da nije vikala

Baka Danka na suđenju je rekla kako se ne smatra krivom. Inače je neosuđivana, niti se protiv nje vodi bilo kakav drugi postupak.

“Ne sjećam se i ne znam kaj se događalo taj dan. Ali, nisam psovala, niti vikala, niti vrijeđala svoju snahu, sina i unuka. Nemam kaj drugo za reći, stara sam i nemoćna. Već 30 godina sin i snaha napadaju mene i supruga jer hoće uzeti našu kuću”, ispričala je gospođa Danka čiji je suprug umro.

Baka je, inače, suvlasnica kuće u kojoj zajedno žive, a poludjela je nakon što je u dvorištu vidjela sudskog vještaka geodeta koji je došao mjeriti nekretninu. Geodetu je pak rekla: “Nemaš kaj tu delati!“ „To sve ide na vrhovni sud i tam se sve to rješava!“ „Nemaš kaj tu delati!“ „Izvoli iz mojega dvorišta van!“

Ipak, Danku su na sudu teretili iskazi snahe i unuka, pa ju je sutkinja proglasila krivom i osudila za obiteljsko nasilje. Mora platiti novčanu kaznu od 2000 kuna. No, to će biti problem jer baka prima otprilike toliki iznos mirovine.


Tagovi: BAKA VIKALA ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO