PODIGNUTA OPTUŽNICA

Zvonko radi u Austriji i zarađuje 4000 eura. Pokušao je obiti bankomat

Objavljeno, 04. listopada 2019. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA (ilustracija)
AUTOR
Robert Mihaljević

Zvonko (53) sve je savršeno isplanirao i sekunde su ga dijelile od pozamašnog plijena. No, onda se odjednom uključio alarm i posao je propao.

Provalniku koji je lani u siječnju provalio u općinsku zgradu u Gornjem Mihaljevcu kod Čakovca kako bi se domogao 239.000 kuna iz bankomata uskoro će početi suđenje.

Zvonko je, inače, rastavljeni otac dvoje malodobne djece. Nikad nije osuđivan. Živi u slovenskom Ptuju, a radi u Austriji gdje, kako kaže, zarađuje do 4000 eura mjesečno.

Sprejem po prozoru

Tereti ga se da je između 1 i 3 ujutro nasilno otvorio stražnja vrata općinske zgrade, a potom i vrata koja su vodila u prostoriju s bankomatom PBZ-a. Potom je izvadio sav alat i bacio se na posao.

Prvo je kartonom i bojom u spreju prekrio staklo prozora koji je gledao na ulicu. Potom je izvadio uređaj za toplinsko rezanje metala i krenuo taliti stražnji dio bankomata.

I onda taj nesretni alarm. Zvonko se toliko uplašio da je sav alat i mnoštvo tragova ostavio u prostoriji s bankomatom, pa počinitelja kasnije nije bilo teško pronaći.

Tijekom ispitivanja rekao je da nije kriv i da s tim kaznenim djelom nema nikakve veze, a na pitanja nije želio odgovarati.

Crna kosa u repu

“Ne želim više ništa govoriti. Hrvatsko je pravosuđe korumpirano i poznato po tome da se krše prava pojedinaca”, rezolutno je zaključio.

Konobarica iz kafića Centar u istoj zgradi svjedočila je kako je tjedan dana prije toga zapamtila mušku osobu koja je stigla u lokal.

“Bio mi je čudan, nikad prije nije dolazio. Visok oko 185 cm, s crnom kosom vezanom u rep, starosti oko 45-50 godina”, svjedočila je konobarica Sandra.

Zbog toga je u policiji bilo naloženo i prepoznavanje, ali Zvonko je odbio stati u red za prepoznavanje s drugim osobama. No, i bez toga bilo je dovoljno bioloških tragova koji ga terete za pokušaj pljačke.


Tagovi: BANKOMAT LOPOV MEđIMURJE

NEDAVNO OBJAVLJENO